Cesur yürek

PKK’lı teröristlerin geçen yıl katlettiği AK Parti’li Muştu’nun kızı Yeter hainlere meydan okudu: Kabrine her gittiğimde babama canilerle mücadele için söz veriyorum. Ben şehit kızı gibi dimdik ayaktayım

Giriş Tarihi 20 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 20 Eylül 2017, 03:01
Cesur yürek

İÇİNDEKİLER

AK Parti İlçe Başkan Özalp Yardımcısı Aydın Muştu... Muştu, 9 Ekim 2016'da evine gelen teröristler tarafından çocuklarının gözü önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Babası gözleri önünde katledilen kızı Yeter Muştu, birinci yılına girmek üzere olan vahşet tüm sıcaklığını korurken metanetini hiç yitirmedi. Geçen yıl babasını toprağa verirken bile, "Gözümün önünde babama kurşun yağdırdılar. Ama çok gururluyum. Bu bayrağı hep dalgalandıracağız" diyebilen Yeter, o vakarlı duruşunu bugün de hiç kaybetmedi. SABAH'a konuşan Muştu, "Ben şehit kızı gibi dimdik ayaktayım. Kabrine her gittiğimde babama canilerle mücadele için söz veriyorum" diyerek duygularını anlattı.

BABAMIN KANI YERDE KALMADI
Muştu'yu şehit eden 4 terör örgütü mensubu bir ay önce gerçekleştirilen operasyonlarda SİHA'lar sayesinde etkisiz hale getirildi. Aydın Muştu'nun kızı Yeter Muştu, babasını şehit eden terör örgütüne ateş püskürdü. Genç kız, "Babamın kanı yerde kalmadı. Babamızı şehit edip bizi yıkacaklarını sanıyorlar. Bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Bir Aydın ölür, bin Aydın doğar. Biz bu babanın evlatlarıyız. Babamın kanı yerde kalmadı. Bu millete sözüm olsun. Ben de başka babaların kanını yerde bırakmayacağım" dedi.


Şehidin eşi Bergüzar(sağda) Yeter ve kız kardeşleri, Aydın Muştu'nun mezarı başında.

CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür eden Yeter Muştu, "Benim babamın katilleri öldürüldü. Özellikle Sayın İçişleri Bakanım Süleyman Soylu'ya teşekkür ederim. Bize her konuda yardımcı oldu. 'Babanızın katillerini bulacağım' demişti ve sözünde durdu. Bizzat yanlarına gidip ellerinden öpüp teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

SİHA'LAR KULLANILSIN
Şehit çocuğu olarak SİHA'ların kullanılmasından yana olduğunu söyleyen Yeter Muştu, SİHA'lar sayesinde terör örgütüne göz açtırılmadığını ifade etti: "Artık elini kolunu sallayarak askerimize, polisimize başkanlarımıza zarar veremeyecekler. SİHA'lar sayesinde babamın katilleri öldürüldü."



POLİS OLMAK İSTİYOR
Polis olmak istediğini söyleyen Yeter Muştu şunları söyledi: O PKK'lılar bitmeden bir an önce okulu bitirip polis olmak istiyorum. Babamın kanını nasıl sebepsiz yere döktülerse, ben de bu soysuzların kanlarını son damlasına kadar almak istiyorum. Kendi ellerimle öldürmek istiyorum. Babamın şehit olduğu o geceyi unutamıyorum. Babam gibi bu kutlu topraklarda bayrağım ve devletim için şehit olmak istiyorum.

KALLEŞÇE KATLETTİLER
Özalp ilçesi Aşağı Mollahasan Mahallesi'nde Muştu'nun evine basan hainler onu kalleşçe katletmişti. 9 Ekim 2016'da yaşanan saldırıda eve gelen hainler, önce evin tüm çıkışlarını tuttu. Eylemde kullanılmak üzere Muştu'nun aracını isteyen teröristler, istekleri geri çevrilince, evin kapısını kırıp içeri girdi. Önce Muştu'yu karnından vurdular. Kaçarken, geri dönüp bu kez başına ateş ettiler. Tüm bu katliama ise Muştu'nun kızları Pınar, Yeter ile eşi Bergüzar da tanıklık etti.

SABAH