Herkes salağa yatıyor

15 Temmuz darbesinin önemli isimlerinden eski Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş savunmasını yaptı: Ben kandırıldım. Şimdi herkes salağa yatıyor. Kralın peşinde kimse yok. Onun peşine düşün

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2017 Güncelleme 13 Eylül 2017, 01:21
Herkes salağa yatıyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada, 47 sanığın yargılanmasına devam edildi. Davanın beşinci duruşmasında suikast girişimini planlamak ve yönetmekle suçlanan tutuklu sanık eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş savunma yaptı. Sönmezateş, yargılanan generaller içinde 15 Temmuz'la ilgili tek sorumluluk alanın kendisi olduğunu savundu. FETÖ'cü olmadığını öne süren sanık, sosyal demokrat düşünceye sahip, Atatürkçü birisi olduğunu söyledi. Sanıklardan eski başyaver Ali Yazıcı ile darbe girişimi günü görüşmediğini iddia eden Sönmezateş, "Ali Yazıcı ile görüşmüş olsam bugün burada olmazdım. Ali Yazıcı'nın sağlıklı düşünebildiğine inanmıyorum" dedi. "Ben tuzağa düşürüldüm, ekibim de tuzağa düşürüldü." iddiasında bulunan Sönmezateş, savunmasına şöyle devam etti:

EMRİ VERENE GÜVENDİM
"Hava Kuvvetleri ve Genelkurmay'ı arayıp telefonla birileriyle görüştüm, hesap sormak için. 'Teslim ol' dediler. Ben inandığım için bu işin içindeydim. Baştan beri planlayıcısı olmadığım için bu tuzağa düştüm. Emri veren adamın geçmişine ve referanslarına güvenerek bu işe girdim. Kandırılmışım. Şu anda herkes inkar ediyor, salağa yatıyor. Havacı generalin bu kadar insanı hareket ettirmesi mümkün değil. Kralın peşinde kimse yok. Bu kadar adamı kim organize etti? Darbe girişimi iyi ki başarılı olmamış ve verdiği emirlerin arkasında duramayan insanlar başa geçmemiş." "Pensilvanya'dakini niye koruyayım? Erkek gibi gelsin savunmasını versin" diyen Sönmezateş, "Birileri ve ailem zarar görecek diye söylemek istediklerimin hepsini söyleyemiyorum" ifadelerini kullandı.



KARA KUTUYU UNUTTU
Akıncı Davası'nda dün 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat binasını bombalayan darbeci eski binbaşı Mustafa Azimetli'nin sorgusu yapıldı. Havada hareket etmediği yalanını söyleyen Azimetli'nin bu iddiası karakutu ve radar görüntüleri ile çürütüldü. Cuntacı hani, siviller dahil birçok kişinin gece boyunca Akıncı'daki odasına girmesini ise "Orta sehpa üzerinde ikramlık kuruyemiş, çerez bulunur" sözleriyle açıkladı. Mahkeme başkanının "Çerez yemek için mi girmişler" sorusuna ise "Neden girdiklerini ben de bilmiyorum" dedi.