Beyaz Saray’da inecek var

Ivanka Trump, Edirne’de minibüs şoförlüğü yapan Pelin Aslantaş’ın hikayesini Twitter hesabından duyurdu. Dünya bu Türk kadınını konuştu. O ise çok mutluydu: “Kendisine teşekkür ediyorum. Benim aracımda bir kez seyahat etmesini istiyorum.”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2017 Güncelleme 24 Ağustos 2017, 01:57
Beyaz Saray’da inecek var

İÇİNDEKİLER

Edirne'de yaşayan Pelin Aslantaş, evli ve 2 çocuklu bir kadındı. Elinin hamuruyla erkek işine daldı. 2.5 yıl önce Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nde (ETUS) şoför olarak işe başladı. 243 şoförü bulunan ETUS'ta çalışan tek kadındı. Onun bu hikayesi geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin takdirini topladı. BM, Aslantaş'ın hikayesini geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kendi internet sitesinden yayınlandı. İşte geçtiğimiz yıl dünyanın hayran kaldığı o hikayeyi bu kez ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka paylaştı.

EDİRNE'YE DAVET
Ivanka Trump, Edirne'de şehir içi minibüs şoförlüğü yapan Pelin Aslantaş'la ilgili haberi, 4 buçuk milyona yakın takipçisi bulunan kişisel Twitter hesabından yayınladı. Haberde Aslantaş'ın, 243 erkek arasında tek kadın şoför olduğu bilgisi vardı. Dünya bir kez daha Pelin Aslantaş'ın hikayesiyle tanıştı. Bu gelişmenin ardından kadın şoför, şöhreti yakaladı. Aslantaş, Trump'ın kendisine yönelik bu jesti karşısında çok mutlu olduğunu anlattı. Ardından şu ifadeleri kullandı: "Bayan Trump'a çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum çok duygulandım. Paylaşılması güzel bir şey. Aslen Osmaniyeli'yim. Eşimin tayini nedeniyle 3 yıl önce Edirne'ye geldik. İki buçuk yıldır Edirne Toplu Ulaşım Sisteminde (ETUS) minibüs şoförlüğü yapıyorum. Bir kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi güzel bir şey. Her zaman bu konuyu destekledim ve bir kadın olarak ayakta durmayı çok seviyorum. Herkes çalışsın. İşin büyüğü, küçüğü olmaz. İvanka Trump'a teşekkür ediyorum bu yazıyı paylaştığı için, kadınlara destek olduğu için. Biz de kadınlar olarak elimizden geldiğince örnek olmaya çalışıyoruz". Aslantaş'ın Trump'a bir çağrısı da vardı. "Kendisini Edirne'ye davet ediyorum. Gelirse tanışmak istiyorum. Bir kez benim aracımla seyahat ederse çok mutlu olurum" şeklinde ifadeler kullandı