Erken seçim senaryoları çöp

Erken seçim iddialarına iki açıklama birden geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bir erken seçimin israf olacağını söylerken, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da seçimin zamanında yapılacağını kaydetti.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2017, 18:07
Erken seçim senaryoları çöp

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bir erken seçimin israf olacağını söylerken, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da seçimin zamanında yapılacağını kaydetti.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Ürdün ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, AK Parti içinde yürütülen çalışmaları değerlendirirken, "Parti içinde heyecan var. Denizli'de, Antalya'da gittiğim yerlerde bu heyecanı gördüm. Hazırlık safhasındayız. Arkadaşlarıma 'Yalana, yanlışa, suistimallere, yolsuzluklara karışmış kişileri bulup ayıklayacaksınız' diyorum" dedi.

Bu çalışmaların bir erken seçim başlangıcı anlamına gelmediğini belirten Erdoğan, "Erken seçim israf olur" dedi.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ da TRT canlı yayınında erken seçim tartışmalarıyla ilgiyi soruya karşılık şöyle konuştu:

"Seçimler 2019'da, vaktinde yapılacaktır. Erken seçim yapma AK Parti döneminde zaten olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır."