Almanpol

Almanya, yine haddini aştı. Şimdi de Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı’na (Interpol) bulaştı. Interpol’e üye ülkelere, “Türkiye’nin 15 Temmuz ile ilgili taleplerine cevap vermeyin” çağrısını yaptı. Böylece bir kez daha FETÖ’cü hainlere destek çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2017 Güncelleme 23 Ağustos 2017, 10:14
Almanpol

İÇİNDEKİLER

Türkiye, hem yurt içinde hem de yurt dışında FETÖ'cülere yönelik büyük operasyonlar düzenledi. Almanya ise FETÖ'cüleri iade etmek yerine onlara kol kanat gerdi. Şimdiye kadar 4 bin FETÖ üyesine barınma hakkı verdi. İşte Almanya, Türkiye'ye karşı takındığı düşmanca tavrı, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı'na da (Interpol) benimsetti. Almanlar, Interpol'e üye ülkelere, "Türkiye'nin 15 Temmuz ile ilgili taleplerine cevap vermeyin" dedi. Bunun üzerine Interpol, Türkiye'nin 2 Ağustos 2016 tarihinde Interpol sistemine girdiği 72 bin FETÖ'cünün kaydını sildi. Böylece FETÖ'cülerin uluslararası takibi engellenirken, yeni veri girişi de engellendi.

ADLİ SORUŞTURMA KILIFI
Almanya'nın hainliği bununla da bitmedi. Türkiye, FETÖ'cü 140 şirket ile irtibatlı olan yurt dışındaki firmaların bilgisini teyit etmek istedi. Ancak Türkiye'nin Interpol üzerinden gönderdiği listeye Almanya 'adli soruşturma' kılıfı taktı. Interpol'ün bu tutumunun arkasında Almanya'nın olduğu son yaşanan olayla kendini gösterdi. Çünkü Türkiye'nin talebi üzerine kırmızı bültenle aranan Doğan Akhanlı, önceki gün İspanya'da gözaltına alındı. Almanya'nın talebi üzerine serbest bırakıldı. Almanya Başbakanı Merkel'in, "Interpol bu tür şeyler için kullanılamaz" sözleri Türkiye'ye karşı açık bir kastın olduğunu gösterdi.


Erkam ÇOBAN