Erdoğan: Racon kesilecekse bizzat keserim

İstanbul'da AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı mesajlar verdi. Erdoğan, "Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim" dedi.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2017, 16:56
Erdoğan: Racon kesilecekse bizzat keserim

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu. Erdoğan, Benim milletimle, partimle paylaşacağım düşüncem, teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman kamuoyunda, medyada, parti içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediği tartışmaların yaşandığına şahit olunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda, birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum; benim, milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa, bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim. Bu da böyle bilinmeli. Kongre sürecimiz gibi mahrem sayılabilecek bir konuyu bile parti teşkilatlarımızda yaptığımız toplantılarda, tüm milletimizin gözü önünde konuşuyor, tartışıyor, mesajlarımızı ifade ediyoruz. Aynı şekilde dünya ve ülke meseleleriyle ilgili konularda da gerektiği her durumda görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Batı'yla ne konuşmamız gerekiyorsa kapıların arkasında değil, milletin önünde, dünyanın önünde konuşuyoruz."

"BENİM KADAR ŞEFFAF OLAN LİDER YOK"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığıyla ilgili hususlarda Cumhurbaşkanlığı sözcümüz, hükümet meselelerinde Başbakanımız ve hükümet sözcümüz, partiyle ilgili konularda da parti sözcümüz gereken açıklamaları yapıyor. Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle ilgisi yoktur, partimle ilgisi yoktur. 'Efendim şu köşe yazarı şöyle yazmış, şu köşe yazarı böyle yazmış, şu köşe yazarının işte Cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var'. Hiçbirisi beni bağlamaz. Bunlara da ihtiyacım yok. Ben zaten konuşuyorum. Bunlara gerek yok ki. Ben derdimi anlatmaktan aciz de değilim, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Hele hele başkalarının adına açılmış sosyal medya hesapları ve köşe yazıları gibi mecraları aracı kılma alışkanlığım kesinlikle bulunmuyor, bu da böyle biline. Herhalde dünyada benim kadar şeffaf olan, benim kadar açık konuşan, benim kadar görüşlerini net ifade eden bir başka lider var mıdır, onu da pek bilmiyorum. Kimsenin yüzüne karşı söyleyemediğim bir sözü arkasından ifade etmeyeceğimi şahsımı az çok tanıyan herkes çok iyi bilir."

Erdoğan, şayet bir kişiye veya bir kesime mesaj vermesi gerekiyorsa bunu bizzat veya sözcüleri aracılığıyla zaten yaptığını vurgulayarak, "Yapmaya da devam edeceğim. Bunun dışında 'Cumhurbaşkanı şöyle istiyor, reis şöyle düşünüyor.' Bak benim ne düşündüğümü de bilenler var. 'Genel başkan böyle arz ediyor.' Bu tür yakıştırmalara hiç kimse itibar etmemelidir. Hatta şahsıma bu türden yakıştırmalar izafe edenlerin hukuki takip için cumhurbaşkanlığındaki ve partideki ilgili arkadaşlara bildirilmesinde fayda görüyorum. Meydanı sosyal medyanın dehlizlerinde gizlenerek on doğrunun yanına bir yanlış ekleyip bu hareket içinde fitne çıkartmak isteyenlere asla bırakmayız. Bu güne kadar AK Partiyle ve şahsımla milletimizin arasına kimseyi sokmadık bundan sonra da sokmayacağız." şeklinde konuştu.