Gurbete çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’daki Türk vatandaşlarına seslendi. “Bütün soydaşlarıma diyorum ki ne Hristiyan Demokratlar’ı ne SPD’yi, ne de Yeşiller’i desteklemeyin. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Gerekli dersi verin” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2017 Güncelleme 19 Ağustos 2017, 01:50
Gurbete çağrı

İÇİNDEKİLER

Almanya, Türkiye düşmanlığında sınır tanımadı. Terör örgütü üyeliğinden tutuklanan gazeteci Deniz Yücel için ortalığı ayağa kaldırdı. Türkiye'yi karşısına aldı. Başta Başbakan Angela Merkel olmak üzere tüm Alman siyasiler haddini aştı. Tehditler yağdırdı. Almanya'da Türkiye düşmanlığı artarken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Hamidiye Camii'nde cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte açıklamaları: "SPD ve Hristiyan Demokratlar olarak Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak o kadar içeride oy alırız havasına düşmüşlerdir. Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratlar'ı ne SPD'yi ne Yeşiller'i. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Türk seçmenimizin özellikle Türkiye'ye bu denli saygısızlık yapan bu siyasi partilere karşı sandıkta oylarını kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum."

'BİZİ SÜREKLİ TEHDİT EDİYORLAR'
Erdoğan, Almanya'ya verilen Adil Öksüz notasıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: "Biz notamızı verdik ve Almanya'dan bu konuda gerekli adımı atmasını istiyoruz. 4 bin 500 terörist dosyasını ben sayın Merkel'in kendisine verdim. Ama bunlardan bize herhangi bir olumlu dönüş olmadı, hala bekliyoruz" ifadesini kullandı. Erdoğan, Balıkesir'de yakalanan suikast timi için de şu değerlendirmede bulundu: "Gerek emniyet teşkilatımız gerek yargı yakın takip içerisinde tüm değerlendirmelerini yapıyor. Bunlar dökülecek. Onlar bizi sürekli tehdit ediyorlar. Bizim bunlardan korkumuz sözkonusu değil. Biz bu yola farklı çıktık. Dolayısıyla bu işin içerisinde de bizler muzaffer olarak çıkacağız. Hepsinin süklüm püklüm mahkemelere çıktığını görüyorsunuz. Yargı da bunlarla ilgili en adil kararını verecek."