Erdoğan: Almanya teröristlere yataklık ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye düşmanlarına ve teröristlere kucak açan Almanya'ya tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 07 Ağustos 2017, 18:30
Erdoğan: Almanya teröristlere yataklık ediyor

İÇİNDEKİLER

AK Parti Rize İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye düşmanlarına ve teröristlere kucak açan Almanya'ya tepki gösterdi.

Almanya'nın teröristlere yataklık yaptığını, kendilerine verilen terörist listeleri hakkında işlem yapmadığını söyleyen Erdoğan, "4 bin 500 terörist dosyası verdim Merkel'e. Kendileri, bizde bir terörist olduğu zaman, bunu bize verin diyor. Sendekileri bize göndermiyorsun, bizden bunları istiyorsun." şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'nın Almanya hakkında o açıklamaları:
G20 toplantısını geçirdik Hamburg'ta bir tane otomobil benim resmimi koymuşlar Putin'in resmini koymuşlar altına da Suudi Arabistan Kralı Selman'ın resmini koymuşlar. Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır diyorlar. Bu tablo orada etrafında kim var Alman polisi var Başbakanlık önünde oluyor bu Alman polisi bunu izliyor. Türkiye'de buna benzer bir şey bunların yaptığı gibi oldu mu? Olmadı. Geçen gün İstanbul Başkonsolosluğunda Sisi bir Hummer koydu bir pankart astı içindeki ifadeler edebimiz dışında olduğu için söylemeyeceğim. Arapların sözü aklıma geldi Men dakka dukka. Bunca yıldır bizim 3 milyon insanımız Almanya'da kötülük olarak ne gördünüz? Sadece teröristlere bu Almanya yataklık yapıyor.

SADECE BİLEĞİMİZLE DEĞİL AKLIMIZLA DA MÜCADELE EDECEĞİZ
4 bin 500 terör dosyası verdik sayın Şansölyeye. Kendileri bizde 1 terörist olduğu zaman "Bunu bize verin" diyor. Sen bir gönder bakalım. Sendekileri bize göndermiyorsun, tescilli teröristler, bizden bunları istiyorsun. Yargı sende var da Türkiye'de yok mu? Kusura bakma, yargı kararını verir ona göre biz hareket ederiz. Öğrenecekler bazı şeyleri. Bize yönelik bu saldırıların hepsi de örtülü olduğu, kimse kendi kimliği ve bayrağı ile cephede yer almadığı için çok ilginç bir mücadele yürütüyoruz. Köroğlu, "Tüfek icat oldu mertlik bozuldu" diyor. Bu asimetrik savaş da böyle. Bileğimizle, yüreğimizle değil akıl ve zekamızla yürütmek zorundayız. Daha da iyi olacağız. Tarihimizde ecdadımızın bu yöntemleri gayet iyi kullandığı dönemler de olmuştur. Siyasi, ekonomik gücümüzle, aklımızla üzerimize yapılan saldırıları bertaraf etmeye hem de kendi oyun planını hayata geçirmeye çalışıyoruz.

BUNUN ADI ÖZGÜRLÜK, BAĞIMSIZLIK VE İSTİKLALDİR
Bir zamanlar insansız hava silahı almak için kuyruğa giriyorduk. Şimdi artık Türkiye kendi insansız hava aracını yapar hale geldi. Silahlısını da, silahsızını da yapıyor. İman öyle bir şeydir ki evelallah hangi hedefe kilitlendiyseniz size Rabbim o hedefe ulaşmayı nasip eder..."