Cezaevi isyanı

Bodrum’daki lüks işletmeler, fiyatları iyice şişirdi. Lahmacun ve ayranın 77 liraya satılması, tatilcileri isyan ettirdi. Turistler, aynı menüyü 5 liraya satan Dalaman Açık Cezaevi Lokantası’nı keşfetti. Mahkumların üretip pişirdiği yemekleri yiyen yabancıların hem midesi hem de cebi bayram etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2017 Güncelleme 03 Ağustos 2017, 01:47
Cezaevi isyanı

İÇİNDEKİLER

Tatil cenneti Muğla Bodrum'daki lüks işletmeler, müşteriyi yolunacak kaz gibi görmekten vazgeçmedi. Lüks plajlar, fiyatları iyice şişirdi. Bodrum'da lahmacun ve ayranın 77 liraya satılması, herkesi şaşkına çevirdi. Soyup soğana çevrilen yerli ve yabancı turistler, şişirilmiş fiyatları görünce isyan bayrağını çekti. Özellikle yabancı turistler, karınlarını daha ucuza doyurmak için Muğla'da ucuz mekan arayışına girdi. Yabancılar, 245 hükümlünün kaldığı Dalaman Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu'na ait lokantayı keşfetti. Turistler, mahkumlar tarafından yetiştirilen ürünlerin yine mahkumlar tarafından servis edildiği Dalaman Tarım Açık Cezaevi Lokantası'na akın etti. Bodrum'da 77 liraya satılan lahmacun ve ayran, cezaevi lokantasında sadece 5 TL idi. Burada mahkumların pişirdiği yiyeceklerle karınlarını doyuran turistler, "Buradaki yemekler çok lezzetli ve çok ucuz" diyerek cezaevi lokantasına övgüler dizdi. Gözler ise yabancıların akınına uğrayan ve üreticisinden aşısına, garsonundan bulaşıkçısına kadar tüm çalışanları mahkumlardan oluşan lokantadaki fiyatlara çevrildi. Menüdeki fiyatlar, cep dostu olarak hafızalara yerleşti.



TURİSTLER HAPİSHANEYE AKIN ETTİ!
Dalaman Tarım Açık Cezaevi İnfaz Kurumu, 3 bin 600 dönüm arazide faaliyet gösteriyor. Burada kalan mahkumlar, meslek öğreniyor. Cezaevi lokantası, lezetli yemekleri ve cep dostu fiyatlarıyla, vatandaşların uğrak yeri oluyor.

Dalaman Tarım Açık Cezaevi Lokantası ile Bodrum'daki lüks bir beach'teki fiyatlar arasında uçurum kadar fark vardı. 2 ayrı işletme arasındaki derin fiyat farkı şu şekilde sıralandı: