Planlı cinayet

Hollanda’da öldürülen Türk işadamı Zeki Yumuşak’ın Aksaray’da yaşayan yakınları TAKVİM’e konuştu: Cinayet, kentte kameranın olmadığı tek noktada işlendi. Bu da planlı olduğunu gösteriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2017 Güncelleme 02 Ağustos 2017, 01:52
Planlı cinayet

İÇİNDEKİLER

Hollanda'da araç kiralama şirketi sahibi olan işadamı Zeki Yumuşak, Rotterdam'da 26 Temmuz gecesi aracında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda hayatını kaybeden işadamının cenazesi memleketi Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde toprağa verildi. Aynı zamanda Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Derneği üyesi (UETD) olan evli ve 2 çocuk babası Zeki Yumuşak'ın bir müşterisiyle yaşadığı tartışma sonrası öldürüldüğü öne sürülürken, olayla ilgili Hollanda polisinin başlattığı soruşturma devam ederken ailesi tepkili. İşadamının Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde yaşayan yakınları, cinayetin planlı olduğunu öne sürdü. Rotterdam'ın her yerinde kameranın olduğunu belirten Yumuşak'ın amcasının oğlu Nurettin Yumuşak, "Öldürülmeden önce telefonla bir müşteri aramış ve araç istemiş. Rotterdam şehrinde her yerde kamera olmasına rağmen olay yerinde kamera yok. Biz cinayetin planlı olduğunu düşünüyoruz. Zeki, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği üyesiydi. Dernek yetkilileri ve biz bu olayın takipçisi olacağız. Cinayetin ardından Hollanda basını Zeki'nin evinin adresini yazdı ve AK Partili olduğuna dair haberler yaptılar. Türkiye ve sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan küstah yayınlar yaptılar" dedi. Hollanda medyası ayrıca, cinayetin aydınlanmaması için de yayınlar yapmaya başladı. Bölgenin kör nokta olduğunu ve kameranın olmaması nedeniyle, cinayetin çözülme ihtimalinin düşük olduğu algısı için yayınlara ağırlık verdi. Hollanda'da yaşayan Türkler ise, medyanın yayın politikasına sert tepki gösterdi.

Saldırı sonrası Hollanda basınının 'Erdoğan'a bağlı bir adam öldürüldü', 'Erdoğan'ın organizasyonuna katılan Rotterdamlı Türk öldürüldü' şeklinde provoke edici başlıklar atması dikkat çekti.

Halit TURAN