FETÖ'nün kuklaları mahkemede böyle kıvırdı

FETÖ'ye yardım etme suçuyla haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Hikmet Çetinkaya, mahkemeyi yalanlarıyla aldatmaya çalıştı. FETÖ'nün yayın organı Zaman'a verdiği röportajda Fetullah Gülen'e ve terörist hareketine övgüler yağdıran Çetinkaya, mahkemede ise Gülen'in terör örgütü olmadığını hiçbir yerde söylemediğini iddia etti.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2017, 15:42
FETÖ’nün kuklaları mahkemede böyle kıvırdı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'ye yardım ettikleri nedeniyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının yargılanmasına devam ediliyor. Mahkemede bugün sanık kürsüsüne çıkan Hikmet Çetinkaya ise savunmasında pişkince yalan söyledi. Zaman Gazetesine verdiği röportajda 'Gülen hareketi terörist bir hareket değildir' diyen Çetinkaya, mahkemede ise tam aksini iddia etti.

FETÖ'nün Cumhuriyet'i ele geçirme operasyonunda iletişime geçtiği ilk isimlerden olan Çetinkaya, FETÖ'nün daveti üzerine örgüt vakfını da ziyaret etmişti.

GÜRBÜZ ÇAPAN'LA YAKIN İLİŞKİLER
FETÖ'nün Cumhuriyet'te ilişki kurduğu isimler sadece Can Dündar ile sınırlı değil. Esenyurt Eski Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin ortaklarından Gürbüz Çapan da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın temas kurduğu isimlerden biri. Latif Erdoğan son yazısında Cumhuriyet Gazetesi'nde temas kurulan ilginç bir ismin altını çiziyor: Hikmet Çetinkaya.

Fetullah Gülen'in en büyük düşmanlarından Hikmet Çetinkaya 2012 yılında Gazeteciler Ve Yazarlar Vakfı'nda şu an firarda olan Mustafa Yeşil ile yaptığı toplantıdan sonra bir anda FETÖ sempatizanı oluyor.

İŞTE HİKMET ÇETİNKAYA'NIN MAHKEMEDE SÖYLEDİĞİ YALANLAR
Hikmet Çetinkaya, "Bugün ise karşınızda 'Cumhuriyet Gazetesinin silahlı terör örgütlerinin (FETO/PDY, PKK/KCK, DHKP/C) eylemlerini meşru göstermeye yönelik yayınlar' yazılı bir böyle iddianame nedeniyle ben ve çalışma arkadaşlarım; 'Terör Örgütü Üyesi Olmamak ile Birlikte Terör Örgütüne Yardım Etme' suçunu işlemekle suçlanıyoruz" diyerek savunmasını şöyle sürdürdü:

"Onların Vakfı davet etti, gittim. Bu tek ziyaret suç sayıldı. Ben Fetullah Gülen'in terör örgütü olmadığını hiçbir yerde söylemedim, yazmadım. Savcılar merak ediyorlarsa; yazdığım haberler ve köşe yazılarım Devlet Güvenlik Mahkemesi savcılarının Fetullah Gülen iddianamesinde alıntı olarak yer aldı. Bulup, okuyabilirler. İleri sürdüğüm görüşlerim nedeniyle Fetullah Gülen örgüt kurmak ve yönetmekten yargılandı. Şimdi geçmişi unutmuş savcıların iddianamesiyle FETÖ terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanıyorum.

Yazdıklarım, haberlerim iddianameye karşı savunmam ve sorgumdur. Yaşamın olağan akışına aykırı böyle bir iddianameyi kendim, yazılarım, yaptıklarım ve gazeteciliğim adına reddediyorum. Mahkemenizden beraat kararı verilmesini talep ederim."