Delikanlı olun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda Almanya’yla ilgili önemli mesajlar verdi: “Mücadeleyi delikanlıca yürütmüyorlar. Bizi tehdit ederseniz siz kaybedersiniz. Alman firmalar politikacılardan daha akıllı...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2017 Güncelleme 26 Temmuz 2017, 02:15
Delikanlı olun

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün AK Parti'nin grup toplantısında bir konuşma yaptı. ABD'den Almanya'ya kadar tüm dünyaya mesaj yolladı. "Rusya Federasyonu ile imzalar atıldı ve inşallah S-400 füzelerini ülkemizde göreceğiz" açıklamasını yaptı. İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:

BEL ALTI VURUŞLAR: Mücadeleyi delikanlıca yürütmüyorlar. Bel altı vuruşlarıyla gerçek tiyniyetlerini ifşa ediyorlar. "Bak artık yatırım yapmayız ha... Alman firmaları, şu ülkenin firmaları çekilir' diyorlar. Yüzyılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalar var. Bunların bir rahatsızlığı yok, iyi de kazanıyorlar.

KARA LİSTE YALANI: FETÖ soruşturmalarıyla ilgili rutin bir işi büyütüp Alman firmalarıyla ilgili 'kara liste' oluşturulduğu iddiasına kadar vardılar. Meselenin ne olduğu kendilerine izah edildi. Yaşanan iletişim sorunları ortadan kaldırılmıştır. Türkiye'deki Alman firmalarından hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma söz konusu değil. Bu bir yalandır, bu bir hedef saptırmadır. Şimdi 'Birlikte araştıralım' diyorlar. Yine de Alman politikacıların bu meseleyi tırmandırma eğiliminde oldukları anlaşılıyor. Buna karşılık bu ülkenin firmalarının politikacılarından daha akıllı, daha vizyon sahibi, daha ferasetli olduğunu görüyoruz.

S-400 FÜZELERİ: Yıllardır NATO ülkesi olan Yunanistan, S-300'leri kullanıyor. Neden rahatsız oluyorlar. Biz şu anda Rusya Federasyonu ile bu konuyla ilgili adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400 füzelerini ülkemizde göreceğiz ve bunları ortak üretimle de süreci işleteceğiz. 'Kötü komşu insanı mal sahibi eder' derler ya, savunma sanayide büyük ölçüde gelişiyor ve üretiyoruz.

Hazal ATEŞ