İki lider provokasyonlara karşı uyardı

Grup toplantılarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli Mescid-i Aksa provokasyonlarına karşı vatandaşları uyardı.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2017, 12:36
İki lider provokasyonlara karşı uyardı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuştu. Mescid-i Aksa'da İsrail nedeniyle çıkan gerilime değinen Erdoğan, Müslümanlara seslendi:

"SİNAGOGLARA SALDIRMANIN ANLAMI DA YOKTUR"
"Ben buradan milletime sesleniyorum, Mescid-i Aksa'da böyle bir şey oldu diye buradaki sinagoglara saldırmanın anlamı da yoktur, bunlar bizim dinimize göre de yasaklanmıştır. Aynı yanlışa aynı ile mukabelede bulunamayız. Biz farklıyız. Biz sadece Kudüs'te Müslümanların kutsallarına saygı gösterilmesini istiyoruz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'e sert tepki gösterdi, "İsrail'in yöntemi terörden farksızdır" dedi. Bahçeli, İstanbul'da sinagog kapısını tekmeleyip taş atan Alperen Ocakları üyelerine de tepki gösterdi. Bahçeli, "Musevi vatandaşlarımıza ait mabetlerin tahrip edilmesini kabul edemeyiz. İsrail gibi davranamayız. Yanlışa yanlışla karşılılık veremeyiz. Türkiye'deki sinagoglara yapılacak en ufak saldırı elimizi zayıflatmakla kalmayacak din özgürlüğüne saldırı olacaktır. Son günlerdeki bazı olayları endişeyle seyrettiğimi söylemek isterim" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları
Cumhurbaşkanı Erdoğan körfez ülkelerini kapsama alan seyahatinde İsrail vandallığını da gündem getirmiştir. Hiçbir hain emeller Haremi Şerif'i kirletemeyecektir. Müslüman Türk milleti oynanan oyunum farkındadır. İsrail yanlıştadır. Utanç verici bir şekilde krize yatırım yapmaktadır. İsrail musallat olduğu haremi şeriften derhal çekilmelidir. Kıblesizlere ilk kıblemizi yok ettiremeyiz. Mabetlerimizi çiğnettiremeyiz. Bunu yaparken haklıyken haksız duruma düşemeyiz.

(Alperen Ocakları'nın bazı sinagoglara yönelik eylemleriyle ilgili olarak) Musevi vatandaşlarımıza ait mabetlerin tahrip edilmesini kabul edemeyiz. İsrail gibi davranamayız. Yanlışa yanlışla karşılılık veremeyiz. Türkiye'deki sinagoglara yapılacak en ufak saldırı elimizi zayıflatmakla kalmayacak din özgürlüğüne saldırı olacaktır. Son günlerdeki bazı olayları endişeyle seyrettiğimi söylemek isterim. Bu vesileyle İsrail saldırganlığını kınıyorum.