'Can'sür

Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve yazarları hakkında açılan dava dün başladı. Firarda olan Can Dündar, hakim karşısına çıkmadı. Almanya’dan bir kez daha ülkesini karaladı. Adliye dışında bir grup ise A Haber ve TRT yayınını kesmeye çalıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2017 Güncelleme 25 Temmuz 2017, 01:44
’Can’sür

İÇİNDEKİLER

Can Dündar, FETÖ'ye hizmette sınır tanımadı. MİT TIR'larına yönelik kumpası Cumhuriyet gazetesinde yayınladı. FETÖ'nün savcılarıyla röportaj yaptı. Ardından Almanya'ya kaçtı. Dündar, Almanya'nın kanatları altına girerken Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve yazarları hakkında açılan dava dün başladı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çağlayan Adliyesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Akın Atalay, Ahmet Şık, Bülent Utku, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Güray Tekin Öz, Turhan Günay ve "jeansbiri" isimli Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu getirildi.


Çağlayan'daki bir grup, TRT muhabirinin çalışmasını engelledi.

ALMAN MEDYASI DA ÇAĞLAYAN'DAYDI
Bazı CHP ve HDP'liler, Avrupa Parlamentosu vekilleri ile Alman basını başta olmak üzere yabancı gazeteciler de duruşmayı izledi. Firari Can Dündar ise Almanya'dan yine Türkiye'yi tehdit etti. Dündar'ın gazına gelen bir grup ise adliye dışında aHaber ve TRT'nin canlı yayınını sabote etti. Ellerinde pankartlarla canlı yayın yapan muhabirlerin arkasında duran ve taciz eden grup nedeniyle muhabirler yayını kısa kesmek zorunda kaldı. Grup, taciz görüntülerini de sosyal medyada yayınladı. Öte yandan savcılığın iddianamesinde, firari sanık Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu gazetenin yöneticileri ve yazarları hakkında terör örgütlerine yardım suçundan 7.5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Can Dündar'ın 8 Şubat 2015 tarihinde Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlenmesinden sonra, gazetenin yayın politikasının radikal şekilde değiştiği ve adeta FETÖ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerinin savunucusu ve kollayıcısı haline geldiği vurgulanıyor.


Dündar'ın arkadaşları yargılanırken kendisi Almanya'da Türkiye karşıtı lobi yapmaktaydı.

Fatih ULAŞ