Erdoğan'dan İsrail'e sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun küstah açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Netanyahu'nun açıklamalarının hukuka uygun bir yanı yok. Mescid-i Aksa tüm müslümanların gözbebeğidir. Kutsalımızın ayaklar altına alınmasına asla sessiz kalamayız" dedi.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2017, 22:36
Erdoğan’dan İsrail’e sert tepki

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ziyareti sonrası Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan şöyle konuştu;

NETANYAHU'YA TEPKİ
"Netanyahu'nun açıklamaları kabul edilemez ve hukuka uygun bir yanı yok. Burada ibadetlerini yapmaya gidenlere orada yapılan özellikle gerek silahlı muamelelerde şehit olanların durumunu gördük. Acaba bu tür muamele farklı ülkelerdeki Yahudilere yapılsa ne olur? Biz bu tür olayların yapılmaması için her türlü önlemi alıyoruz"

"​İSRAİL, BU TUTUMUYLA BÖLGEYE ZARAR VERİYOR"
"İsrail, bu tutumuyla bölgeye zarar veriyor. Mescid-i Aksa bütün müslümanların göz bebeğidir. Kutsallarımızın ayaklar altına alınmasına sessiz ve tepkisiz kalamayız. Bir an önce İsrail yönetiminde aklı selimin galebe çalmasını temenni ediyoruz. Kudüs'ü muhafaza için kurulan İslam işbirliği Teşkilatı Zirve dönem başkanı olarak bir kez daha İsrail'i hukuka, yerleşik teamüllere ve insani değerlere uygun davranamaya davet ediyorum. Kimden gelirse şiddeti maruz görmediğimizi ve mazur görmediğimizi özellikle ifade ediyorum."

"İSRAİL YALNIZLIĞA GİDİYOR"
"Harem-i Şerif çok farklı, tüm dünyadaki Müslümanların burası ilk kıblesi. Buraya yönelik hepimizin bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğun gereği yapılıyor. İşte bu, Birleşmiş Milletler'de, Güvenlik Konseyi'nde gündeme gelecektir. Şimdi eylül ayı yaklaşıyor, eylül ayında yine aynı şekilde gündeme gelecektir. İsrail, attığı bu adımlarla yanlışa gidiyor ve şunu da çok açık net söylüyorum, yalnızlığa gidiyor."


NETANYAHU İSRAİL TERÖRÜNÜ SAVUNMUŞTU