Dinle dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Körfez turuna çıktı. Ziyaretinden önce tüm dünyaya mesaj yolladı; Almanya'ya: Türkiye Cumhuriyeti’nin içişlerine kimsenin karışma yetkisi yoktur... ABD'ye: Dostlar birbirini aldatmamalı. Biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz... İsrail'e: Kudüs'teki Harem-i Şerif sadece Filistinliler'in değil tüm İslam aleminin onurudur... Suudi Arabistan'a: Kardeş kavgasının kazananı yok...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2017 Güncelleme 24 Temmuz 2017, 01:38
Dinle dünya

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Körfez turuna çıktı. Erdoğan, ziyaretinden önce Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı yaptı. Almanya, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'a önemli mesajlar yolladı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

ALMANYA'YA: Türkiye'den kaçan teröristleri eğer siz kalkar Almanya'da barındırırsanız, Cumhurbaşkanlığı makamında bunları ağırlarsanız, kusura bakmayın bizim sizlere bakışımız o kadar rahat olmaz. 4 bin 500 dosya verdim. Bu dosyalar tamamen terör örgütü PKK'ya ait dosyalar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün birçok mensubu şu anda Almanya'da cirit atıyor. Bunların isimleri verildi. Bütün bunlara yönelik aramızda suçluların iadesi anlaşması olmasına rağmen bunları bize iade etmeyeceksiniz, sonra da Türkiye'yi sıkıştıracaksınız... Yok böyle bir şey. Türkiye'nin demokratik sosyal bir hukuk devleti olarak içişlerine kimsenin karışmaya yetkisi yoktur.

ABD'YE: (ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas'ın terör örgütü YPG'nin isminin değiştiği yönündeki açıklamasına...): Ha Ali ha Veli, değişen bir şey var mı? Yok. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Her ikisi de aynı ve bunların nerede, nasıl cirit attığı hepsi zaten ortada. Aslolan tabelayı değiştirmek değil, içeride ne var, budur. Yok, bunları yutmak mümkün değil. Dostlar birbirini aldatmamalı.

KUDÜS ONURUMUZDUR

İSRAİL'E: Mescid-i Aksa'ya karşı özellikle son birkaç gündür sergilenen pervasızlıklar, İslam dünyasını derinden üzmektedir. Kudüs'teki Harem-i Şerif, sadece Filistinliler'in değil 1.7 milyarlık tüm İslam aleminin onurudur, namusudur, kutsal mekanıdır. Filistin İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak bir kez daha mevcut İsrail yönetimini yerleşik teamüllere ve temel insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum.

SUUDİ ARABİSTAN'A: Bizler Körfez'deki kardeşlerimiz arasında ne surette olursa olsun sorun ve sıkıntı yaşamasını doğru bulmuyor, son hadiselerden büyük üzüntü duyuyoruz. Bugün Müslümanlar olarak her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmemiz, safları sıklaştırmamız gereken bir zaman dilimi içerisindeyiz. İslam dünyasının yeni ayrılıklara değil işbirliğine, dayanışmaya ihtiyacı var. Körfez bölgesinin ağabeyi olarak Suudi Arabistan'a, Körfez'de yaşanan krizin çözümünde büyük rol düşüyor. Kardeş kavgasının kazananı olmaz.

SICAK KARŞILAMA
Suudi Arabistan'ın ardından Kuveyt'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile baş başa görüştü.