NATO’ya t'abi'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasına yönelik iddianameyi bitirdi. Soruşturmada örgütün Türkiye'deki gibi "TSK-Mahrem Hizmetler" modeliyle örgütlendiğine dikkat çekildi. Özellikle NATO bünyesindeki kurumlara sızdırılan FETÖ'cülerin 'sivil abi' kadrolarına bağlandığı belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 01:55
NATO’ya t’abi’

İÇİNDEKİLER

Teröristbaşı Gülen ile militanları, sadece devletin kritik kurumlarına sızmakla kalmadı. Yurt dışında da sinsi sinsi yapılandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasını deşifre ettiği iddianameyi tamamladı. İddianamede FETÖ'nün hainlikleri tek tek anlatıldı. Soruşturmaya göre hainler, Türkiye'nin milli maksatla üye olduğu BM, NATO ve AGİT gibi uluslararası organizasyonlarına sızmak için yurt dışına özel kadrolar hazırladı. Özellikle Ataşe kadrolarının buna en çarpıcı örnek olduğu anlatıldı. Bu kapsamda yurt dışı görevlerine gitme fırsatına kavuşan örgüt mensupları, FETÖ elebaşısının ABD'de olması münasebetiyle Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da "Mahrem Hizmetler-TSK" olarak kadrolaştı.

SINIRLI ZİYARET...
ABD'ye giden yurt dışındaki görevli kadrolarda, "Hava, Deniz, Kara" şeklinde birimlere ayrılmış FETÖ'nün sözde askeri hizmetleri vardı. Bu askeri birim temsilcilerinin, teröristbaşı Gülen'i ziyaret etmek isteyen silahlı örgüt mensuplarını karşılayıp, randevu ve izin işlemlerini hallettikleri vurgulandı. NATO bünyesindeki kadrolara sızdırılan örgüt mensuplarının ise "Mahrem Hizmetler" adı altında sivil abi kadrolarına bağlandığı belirtildi. Zaruri olmadığı sürece örgüt mensubu ve sorumlu abilerin görüşmediği yine FETÖ'cülerin örgüte ait kurumlara ziyarette bulunmadığı belirtildi.


ESKİ Tuğgeneral Numan Yediyıldız'ın da Almanya'da olduğu kaydedildi.

İLGİNÇ İDDİA
NATO'daKİ FETÖ'cü subaylar, görevli oldukları ülkelerden sığınma talep etti. 40 kişinin de Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu belirlendi. Bu başvurular değerlendirmeye alınırken, Alman medyasından ilginç bir iddia geldi. Türkiye'nin özellikle iki generalin iadesiyle ilgili bastırdığı belirtildi. Söz konusu isimlerden birinin ABD'de ortaya çıkan NATO'da görevli Tuğgeneral Mehmet Yalınalp olduğu kaydedildi. Diğer generalin de Güneydoğu Avrupa Tugayı'nda (SEEBRİG) görevli ve bir süre Yunanistan'da olduğu bilgisi alınan Tuğgeneral Numan Yediyıldız olabileceği öğrenildi.


Firari Mehmet Yalınalp, bir süre önce yabancı medyaya Türkiye'yi şikayet etmişti.

Yüksel TEMEL