KK'nın masum diye akladığı kadın FETÖ lideri çıktı

CHP lideri, Fadime Danışman’ın masum ve mağdur olduğunu, haksız yere tutuklandığını ve adalet aradığını söyledi. Ancak Danışman’ın, FETÖ’nün ‘Bölge Müdürü’ olduğu ve telefonunda ByLock programı bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca Danışman’ın örgütün finans kaynağı Bank Asya’da aktif hesapları belirlendi

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 09:45
KK’nın masum diye akladığı kadın FETÖ lideri çıktı

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında 'mağdur' diye lanse ederek mektubunu okuduğu Şakran Kapalı Kadın Cezaevi'nde yatan Fadime Danışman'ın FETÖ'nün 'Bölge Hadimi' ve 'Bölge Müdürü' olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.
Mahkemenin kabul ettiği iddianameye göre Fadime Danışman hakkında silahlı terör örgütü üyeliğinden dava açıldı. Danışman, evine gelen polislerin eşini aradıklarını, bulamayınca hiçbir suçu olmadığı halde kendisi hakkında telefon ile yakalama kararı çıkartıldığını, suçsuz ve masum olduğunu ileri sürmüştü.



'MAHREM İMAMCI'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 'mağdur anne' diye anlattığı Fadime Danışman'ın FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik operasyonda haksız yere gözaltına alınıp, tutuklandığını iddia etmişti.

Danışman hakkında yapılan soruşturmada kendisine ait sonu 32 76 ile biten telefonda ByLock programı bulunurken, FETÖ'nün finans kuruluşu Bank Asya'da aktif ve artış gösteren hesapları tespit edilmişti. Danışman'ın 17/25 Aralık'taki FETÖ'nün yargı darbesi girişiminden sonra da Bank Asya'da yeni hesaplar açtığı, bu hesaba da 3 bin liradan fazla parayı bizzat kendisinin yatırdığı belirlendi.

Ayrıca Ankara'da yürütülen bir soruşturma kapsamında ele geçirilen dijital belgelerde ise, Fadime Danışman'ın örgüt içerisindeki konumunun "müdür" ve "bölge hadimi" olduğu ortaya çıktı. İzmir Örgütlü Suçlar Savcılığı tarafından hazırlanan iddianeme 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'nca kabul edildi.

Fatih Şendil- Yeni Asır