Almanya ile istihbarat savaşı

Büyükada'da Türkiye için kaos planları yapan ajan provokatörler yakalandı, Almanya'nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatının (BfV) Başkanı Hans-Georg Maassen, Türkiye’yi , "Almanya’daki etki operasyonlarından dolayı bir rakip olarak da gördüklerini" söyledi.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 18:33
Almanya ile istihbarat savaşı

İÇİNDEKİLER

Büyükada'da ajanların toplantı yaparken Türk istihbaratı tarafından yakalanması Almanya'yı kudurttu. Sık sık yakalanan ajanlarının serbest bırakılması çağrısı yapan Almanya, kaos planlarına izin vermeyen Türk istihbaratını rakip olarak gördüklerini ve dikkat etmeleri gerektiğini itiraf etti.

Almanya'nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatının (BfV) Başkanı Hans-Georg Maassen, Maassen, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, Türk istihbarat elemanlarının kısmen statülere aykırı bir şekilde hareket ettiklerini iddia etti.

Almanya'daki Türk toplumuna yönelik yoğun etkileme girişimi olduğunu ileri süren Maassen, bunu endişeyle karşıladıklarını kaydetti.

Maassen, Türkiye'nin Almanya'daki Türk toplumuna yönelik etki operasyonları bulunduğunu öne sürerek, "Bu durumu endişe ile takip ediyoruz" dedi.

Maassen, "Türkiye'yi en son geçen yılki darbe girişiminin ardından ve Türk iç politikasındaki değişimden sonra istihbarat servisi olarak sadece partner olarak değil, Almanya'daki etki operasyonları açısından da karşıt olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.