23 yıldır hep aynı yalan: 'Hayat tarzına müdahale'

Sosyal medyada dolaşıma giren bir TRT röportajı 90'ları tekrar hatırlamamızı sağladı. Günümüzde de olduğu gibi demokrasiyle ve seçimlerde milli iradeyi arkasına alamayan çevreler yalanlarla, korkuyla ve baskıyla yönetimi elinde tutmaya çalışıyordu. Laikçi elitlerin o yıllardaki çabasını çok iyi anlatan bir video son zamanlarda sosyal medyada yayılmaya başladı. Videoda TRT muhabiri halka provokatif sorular sorarak algı yönetimi yaparken görülüyor.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 20:18
23 yıldır hep aynı yalan: ’Hayat tarzına müdahale’

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada dolaşıma giren bir TRT röportajı 90'ları tekrar hatırlamamızı sağladı.

HEP AYNI YALAN
Türkiye'nin karanlık zamanlardan geçtiği 90'larda devletin stratejik noktalarına yerleşmiş elitler toplum mühendisliği yaparak siyaseti ve sosyal hayatı kontrol etmeye çalışıyordu. Malum medya çevrelerinin de desteğiyle 'Türkiye İran olacak', 'Şeriat gelecek', 'Kadınlar serbeste giyinemeyecek' gibi yalanlar ön planda tutularak topluma korku pompalanıyordu.

TRT BİLE ALGI YÖNETİMİ YAPIYOR
Günümüzde de olduğu gibi demokrasiyle ve seçimlerde milli iradeyi arkasına alamayan çevreler yalanlarla, korkuyla ve baskıyla yönetimi elinde tutmaya çalışıyordu. Laikçi elitlerin o yıllardaki çabasını çok iyi anlatan bir video son zamanlarda sosyal medyada yayılmaya başladı. Videoda TRT muhabiri halka provokatif sorular sorarak algı yönetimi yaparken görülüyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Belediye Başkanı olması sonrasında yapılan röportajlarda milletin parasıyla yayın yapan devlet televizyonu TRT toplumun Müslüman ve muhafazakar kesimini dışlayıp aşağılayarak , açıkça laikçilerin korku propagandasını yapıyor.

Video Türkiye'nin o zamandan bu zamana demokratikleşme anlamında aldığı yolu görmemizi sağlarken, malum kesimin Erdoğan alerjisinin ve yöntemlerinin de o zamandan şimdiye hiç değişmediğini gözler önüne serdi.