Erdoğan: Yine saldırırlarsa yine dize getiririz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen törende konuştu.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 16 Temmuz 2017, 05:07
Erdoğan: Yine saldırırlarsa yine dize getiririz

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1'inci yılı nedeniyle Ulus'taki Birinci Meclis binası önünden TBMM'ye kadar süren "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından anma töreni başladı. 15 Temmuz şehitleri adına Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dua okudu. Hainlerin Meclis'e attığı bombalar canlandırıldı, tüm şehitlerin fotoğrafları TBMM'ye yansıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis'teki törende konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:
Türkiye'nin yakın tarihinde yaşadığı en büyük ihanet ve darbe girişiminin birinci yıl dönümünde bir araya geliyoruz. O gece hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Darbecilerin karşısına dikilen her bir vatandaşımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.Türk milleti 15 Temmuz'da herhangi bir topluluk değil, kelimenin tam anlamıyla millet olduğunu, hem de nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Yaşadığı ülke, mensubu olduğu millet, özellikle de gençler konusunda ümitsizliğe düşmüş olanlar vardı. 15 Temmuz gecesi hep beraber gördük ki küllerin altında kor bir ateş yanıyor. Vakti, saati geldiğinde o kor ateş istiklaline ve istikbaline el uzatan herkesi yakıp kül eden bir aleve dönüşüyor.

Çanakkale'de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. İhanet şebekesinin 40 yıllık işgal planlarını 20 saatte bozduk. Benim milletim o hainlere karşı silahla mı yürüdü? Elindeki bayrağıyla ve yüreğindeki imanıyla yürüdü. Dünyada bunun başka bir örneği yok. Kurşunu göğsüyle durduran başka bir millet yok. Bu millet göğsünü siper etti. Tankı yumruğuyla durduran millet yok. Tankı fanilasını egzozuna sokarak durduran başka bir zeka da yok. Ölümün üzerine cesaretle giden başka bir millet de yok. Böyle bir milletin mensubu olduğum için her zaman Rabbime hamdediyorum.

Ben sizle kanaatimi paylaştım. Parlamentoya gelir. Ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum. Bana geldiğinde ben tereddütsüz onaylarım. Çünkü 250 şehidimizin ve milletimizin ahı var. Hans ne der George ne der ben dinlemem.

Onlar ülkenin yönetimine el koymanın ötesinde niyetlerle yola çıktılar. Amaçları hem devletimizi hem medeniyetimizi kökten yıkmaktı. Onun için TBMM öncelikli hedef aldıkları yer oldu. Milletvekillerimizin Meclis'i terk edeceklerini düşünmüşlerdi. Milletimiz meydanlara dökülürken Meclis Başkanımız ve milletvekillerimiz bir araya gelmeye başlamıştı.

'Tankların önüne çıkarım' diyen kişi Bakırköy'de belediye başkanının yanına gitti. Bu kişi bugün yine konuşurken kontrollü darbe diyor. Bu olaya kontrollü darbe demek gerçekten bir nasipsizliktir. Vurdumduymazlıktır. Siz bu milleti ne zannediyorsunuz? Siz yoksa bu sürecin hala böyle devam etmesini mi istiyorsunuz? Kusura bakma OHAL Pazartesi MGK gündemine gelecek, konuşacağız ve Hükümetimize tavsiye kararını alacağız. Dünyanın değişik yerlerinde basşit bir mesele oluyor OHAL ilan ediyorlar. Fransa'da şöyle bir 15 kişi ölüyor, 1 yıl OHAL kararı alıyorlar. Bizim devletimizi yıkma operasyonu yapılıyor hala kontrollü darbeden bahsediliyor. Yazıklar olsun başka ne diyeceğiz.

Darbeciler Meclis'i bombalarken ne kadar alçaldılarsa mileltvekillerimiz de istiklalimize sahip çıkarak o derece yükseldiler. Böyle millete böyle Meclis yakışır.

Darbe hesabı yapanlar Allah'ın hesabının üzerinde bir hesap olmadığını unuttukları için kafayı duvara değil ama milletin iradesine vurdular. Şimdi mahkemelerde ihanetlerinin hesabını veriyorlar.

15 Temmuz dostumuzun, düşmanımızın kim olduğunu da göstermiştir. Şahsımın yerine isim arayan yabancı basın kuruluşları var. 'Dostlarımız kaybetti' diyen yabancı analistlere şahit olduk. Darbecilere meydan okuyan dostlarımızı da gördük. Savaş uçaklarının gürültüleri altında desteklerini bildirenler de, günler sonra güya üzüntülerini bildirenler de oldu. Güçlü değilsek bize bir gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saysak uluslararası krizle karşılaşırız.

Biz dostumuzu da, düşmanımızı da biliyoruz. Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi de biliyoruz.

"YARIN TEKRAR SALDIRIRLARSA YİNE DİZE GETİRECEĞİZ"
Her kayıpla birlikte yüreklerine ateş düşen anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve kardeşleri asla unutmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Böyle bir ateşin değmediği yer olabilir mi? Onun için biz millet olarak topyekun şehit yakınıyız, topyekun gaziyiz. Her acı derindir ama anaların acısı daha derindir. Bunun için analarımıza şairin diliyle sesleniyorum. Anneler dindiriniz gönlünüzün yasını. Düşman kanıyla sildik palalarımızın pasını. Yeniden çizmek için vatan haritasını hep ateşten ve kandan bir sahneye çevirdik gökleri çatırdayan bir vatan parçasını. Anneler ağlamayın dönmeyenlerinize. Yurda saldıranları getirdik işte dize. Evet, annelerimiz yüreklerini ferah tutsunlar. Evlatlarının kanı boşa akmadı. Ülkemize saldıranları 15 Temmuz'da bir kez daha dize getirdik. Yarın tekrar saldırırlarsa yine dize getireceğiz. Akif, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' demişti. Biz de Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi ihanetler göstermesin diyoruz. Bu duygularla şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. 15 Temmuz'un yıl dönümünü ruhen gönlünde yaşayan tüm siyasi hareketlerimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarımıza aynı şekilde teşekkür ediyorum. 'Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya' diyerek sözlerimi noktalıyorum" ifadelerini kullandı.

O GÜN ASLA GELMEYECEK
Biz dirileri şerefli, ölüleri şanlı Türk milleti olarak coğrafyamızın, bölgemizin, dünyanın geleceğine talibiz. Bizi ne terör örgütlerinin alçakça saldırıları, ne onları kullanan güçlerin sinsi oyunları çökertebilir. Biz işte bu ruhu, bu inancı, bu iddiayı kaybettiğimiz gün biteriz. Bunu iyi görün. Allah'ın izniyle o gün asla gelmeyecek. Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz. Ölümü ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz. Kalbimizden inancı, yüreğimizden cesareti, bileğimizden gücü, sırtımızdan teri hiç eksik etmeden durmaksızın çalışacağız.

15 Temmuz darbe girişimi, milletimize yönelik ilk saldırı değildir, son saldırı da olmayacaktır. Terör örgütlerini piyon olarak kullananların asırlık, yıllık kuyruk acılarının çok iyi farkındayız. FETÖ'nün sadece FETÖ olmadığını, PKK olmadığını, DEAŞ'ın sadece DEAŞ olmadığını, diğer terör örgütlerinin sadece görünen yüzlerinden ibaret olmadığını, çok iyi biliyoruz. Arkalarında kimlerin olduğunu da çok iyi biliyoruz ama şu da bir gerçek ki piyonları ezip geçmeden, kaleleri, filleri, atları, veziri alamaz, şahı da mat edemeyiz."