FETÖ'den 15 Temmuz'la ilgili korkunç yalan

FETÖ'cü hainlerin Avrupa'da sığındığı ülkelerde sanki o ülkeleri temsil ediyormuş gibi yabancı adlarla kurduğu örgütler üzerinden 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili korkunç yalanlarla kara propaganda faaliyeti başladı. Fetullah Gülen'le röportaj yapan İsveç merkezli FETÖ'nün SCF isimli örgütü, 15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle ilgili yalanları rapor haline de getirdi.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 07 Temmuz 2017, 12:32
FETÖ’den 15 Temmuz’la ilgili korkunç yalan

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce söylediği ve ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dile getirdiği "darbe değil tiyatro" iddiasını tekrar söyleyen teröristbaşı Gülen, "Tiyatro veya senaryo derken meseleyi basitleştirmek adına söylemiyorum. 15 Temmuz Erdoğan ve avanesi tarafından kurgulanmış, haince bir senaryoydu" dedi.

ORGENERAL AKAR'A İFTİRA
15 Temmuz'da FETÖ'cü darbeciler tarafından kaçırılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a da iftira atan Gülen, "Ordunun bir darbe hazırlığı içinde olduğu çok yerde konuşuluyordu. Bir gazeteci arkadaşımın naklettiğine göre Ankara gazetecileri arasında bile bu mesele kısık sesle gündeme geliyordu. Ben de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın uzun zamandır bir darbe hazırlığı içinde olduğunu, buna matuf ciddi çalışmalar yaptığını duyuyordum. Bu söylentilerin tesirinde kalıp o gece gerçekten emir komuta içinde bir darbe yapıldığını sanan bazıları da o teşebbüse iştirak etmiş olabilir" dedi.

MAHKEMELERDEKİ YALAN VE İNKARIN TALİMATININ KİMDEN GELDİĞİ BELLİ
Bütün yaşananlar kamuoyu önünde yaşanmamış gibi, kendilerine yöneltilen suçlamaları asla kabul etmeyen mahkeme salonlarındaki darbeci askerlerin taktiği ile sorulara yanıt veren Fetullah Gülen, "'Sızma', 'ele geçirme', 'nüfuz elde etme' gibi nahoş iddiaları kat'iyyen kabul etmiyorum. Hizmet Hareketi, başlangıçtan bu yana hep eğitime önem vermiş, insanlara iyi, nitelikli, ahlaklı, bilgili, yaşadığı çağın idrakinde, vefalı, hasbi ve fedakâr olmalarını telkin etmiş, gönüllülük esasına dayanan bir harekettir" dedi.

​FETÖ'NÜN KARA PROPAGANDA OYUNU
​Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili İsveç merkezli Stockholm Center for Freedom isimli merkezi FETÖ'den bağımsızmış gibi göstererek yürüttüğü kirli algı operasyonu da dikkat çekti. Zira sözkonusu merkez FETÖ'nün medyadaki kara propaganda elemanlarından biri olan ve İsveç'e kaçan Today's Zaman esk yazarı Abdullah Bozkurt'un başkanlığını yaptığı bir kurum. FETÖ 15 Temmuz darbesine ilişkin yalanıyla Batı'da Türkiye düşmanlığını yürütüp kendilerini aklama operasyonu peşinde.