Ağrı’ya Fransız

Bisikletiyle dünya turuna çıkan Fransız Florent Gouachon, dün Ağrı’ya ulaştı. Ömer Can Korkmaz tarafından karşılandı. Hangisinin Türk, hangisinin Fransız olduğu anlaşılamadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2017 Güncelleme 29 Haziran 2017, 00:23
Ağrı’ya Fransız

İÇİNDEKİLER

Fransız matematik öğretmeni Florent Gouachon, 4 yıl önce dünya turu yapmayı kararlaştırdı. Kendisine bir bisiklet satın aldı. Pedalları var gücüyle çevirmeye başladı. Avrupa ve Balkanlar'ın tamamını dolaştı. Farklı kültürleri tanıdı. Yol kenarlarında konakladı. Genç gezgin, geçtiğimiz aylarda ise Türkiye'ye ulaştı. Şehirleri aşıp dün Ağrı'ya ayakbastı. Ağrılı Ömer Can Korkmaz ise kendisinin yanından bir an olsun ayrılmadı.

'TÜRKİYE'YE BAYILDIM'
Her türlü ihtiyacını karşıladı. Bisikletiyle 10 yıl daha gezmeyi planladığını ifade eden Florent Gouachon, "6 ay içerisinde İran üzerinden diğer planladığım ülkeleri gezeceğim. 2018 yılı Ocak ayında ise Fransa'ya gidip ailemle hasret gidereceğim. Daha sonra yeniden gezilerim sürecek. Türkiye'ye de çok bayıldım. Türk misafirperverliğine ise hayran kaldım. Benimle çok yakından ilgileniyorlar hiçbir ülkede bu kadar sıcak insanlarla tanışmadım" diye konuştu. Gouachon'u misafir eden Ömer Can Korkmaz ise "Macera dolu serüveninde kendisine iyi şanslar diliyorum. Belki dünyanın başka bir yerinde tekrar karşılaşırız" dedi.