Şıklık yarışı!

91. Gazi Koşusu’nu ‘Piano Sonata’ adlı at kazandı. Yarışseverler ise şıklık konusunda birbirleriyle yarıştı. Koşuyu izleyenler arasında eski Başbakan Mesut Yılmaz da vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2017 Güncelleme 27 Haziran 2017, 00:35
Şıklık yarışı!

İÇİNDEKİLER

AT yarışı severlerin kalbi, "91. Gazi Koşusu" için attı. Herkesin merakla bekklediği yarış, önceki gün Veliefendi Hipodromu'nda yapıldı. Efsane koşuyu hipodromda 25 bin yarışsever izledi. Milyonlar ise ekranlara kitlendi. 91. Gazi Koşusu'nu jokey Ahmet Çelik'in idaresindeki "Piano Sonata" adlı at kazandı. 2400 metrelik mesafeyi 2.27.74 bitiriş derecesiyle kazanan şampiyon at, binlerce seyirci tarafından ayakta alkışlandı. Öte yandan izleyiciler de şıklıklarıyla adeta tribünde birbirleriyle yarıştı. Kadınlar ve erkekler özel tasarımlı lüks şapkalar taktı. Tribündeki şık hanımlar, "kraliyet ailelelerini" aratmadı. Her sene Gazi Koşusu'na katılan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz bu yıl da hipodromda yerini aldı. Yılmaz, gazetecilerin "Atlara ilginiz var mı?" sorusunu şu sözlerle yanıtladı: "Ben sadece izleyiciyim ama oğlum bir atı var. O da Gazi'den sonra koşacak. Dolayısıyla biz de aile olarak yarış sektörüne girdik."


Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Gazi Koşusu'nu ön sıralardan izledi.

2 MİLYON 233 BİN TL KAZANDI!
Şampiyon jokey Ahmet Çelik, rekor kırdı. Çelik, 2015'te RENK ve 2016'da GRAYSTORM'dan sonra PIANO SONATA ile bu koşuyu üst üste kazanarak tarihe adını yazdırdı. Böylece Çelik, 1971 yılında MİNİMO,1972 yılında AKKOR ve 1973 yılında ise KARAYEL ile üç yıl üst üste bu koşuyu kazanan Ekrem Kurt'un rekorunu egale etmiş oldu. Gasi Koşusu'nun şampiyonu olan PIANO SONATA; bu galibiyetiyle sahibine, birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2 milyon 233 bin TL kazandırdı.


Veliefendi Hipodromu'na şık hanımlar damga vurdu. Hanımlar taktıkları son moda şapkalarla göz doldurdu.​






M. KEMAL POLAT