Kuyruklu tatil!

Bayram tatili başladı, bavulunu kapan yola düştü. Bodrum, Çanakkale ve Bolu’da trafik kilitlendi. Megakent İstanbul’da ise adeta in cin top oynadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2017 Güncelleme 25 Haziran 2017, 01:54
Kuyruklu tatil!

İÇİNDEKİLER

Her yıl alışık olduğumuz manzara bu yıl da yaşandı. 3 günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilenler yola çıktı. Türkiye'nin dört bir yanından tatilciler Bodrum'a akın etti. İstanbul trafiğinden kaçanlar Bodrum'da 2 kilometrelik yolu 4 saatte geçtiler. Çanakkale'de de durum farklı değildi. 5 kilometrelik feribot kuyruğu oluştu. TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli de yoğunluktan nasibini aldı. Tünel girişindeki rampa ve viyadüklerde adım adım ilerleyen sürücüler, 10 kilometre kuyruk oluşturdu.


BÖYLEYDİ


BÖYLE OLDU



BODRUM BODRUM NASIL ANLATSAM...
Tatil deyince ilk akla gelen yer Bodrum... Durum böyle olunca Türkiye'nin dört bir yanından tatilciler rotalarını Ege'nin incisine çevirdi. Özellikle İstanbul'dan mesai bitimiyle birlikte yola çıkan vatandaşlar önce megakentin trafiğine sonra da Bodrum trafiğine takıldı. Vatandaşlar ilçeye 10 kilometre kala trafikte sıkışıp kaldı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu tatil yöresinde adım atacak yer kalmadı. Yaklaşık 15 dakikalık yolu 4 saatte gelebilen vatandaşların ilk işi ise denize girip serinlemek oldu. İlçeye gelen birçok tatilci Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Bitez koylarında denize girdi. Denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkardı. Tatilciler her şeye rağmen bayram için en güzel tatil yerinin Bodrum olduğunu söyledi.



YOLLAR YİNE ÇİLE DOLU
Yoğunluk Çanakkale'de de çileye döndü. Ek seferler fayda etmedi. Tatilciler, Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve KilitbahirÇanakkale feribot hatlarında yoğunluk oluştururken kuyruk 5 kilometreye ulaştı. Kilye Koyu'nu aşan kuyrukta bekleyen sürücüler, havanın sıcak olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Tatilini Gökçeada'da geçirecek vatandaşlar Kabatepe feribot iskelesinde, Bozcaada'ya gidecek olan tatilciler ise Geyikli feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu. Almanya'dan tatilini geçirmek üzere İzmir'e giden Kenan Tekin, "Yollar boştu. Ama feribot kuyruğu var. 1 saattir kuyrukta bekliyorum. Birkaç saat daha bekleyeceğiz gibi görünüyor" dedi.



TRAFİK BUNALTTI
Bayram tatili için Cuma günü, iftar ve sahurdan sonra yola çıkan tatilciler, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde yoğun trafikle karşılaştı. Araçlar, tünel girişinde zaman zaman durma noktasına geldi. İzmit'te ise TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda araçlar adım adım ilerledi. Bir sürücü sahurda İstanbul'dan yola çıktığını ve 6 saatte Bolu Dağı Tüneli'ne gelebildiğini söyledi. Başka bir sürücü de saat gece yarısı yola çıkmasına rağmen sabah 09.00'da Bolu Dağı'na ulaştığını belirtti. Sürücüler, tünel çıkışından itibaren daha rahat ilerledi.



UÇURAN KALABALIK
Ramazan Bayramı tatilinde uçakla seyahat etmek isteyenler insan kuyruğuna takıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yolcu yoğunluğu yaşandı. Özellikle pasaport kontrol noktalarında kalabalık meydana geldi. Araçlarıyla terminale gelenler de yoğunluğu arttırdı. Yetkililer olumsuz durumlar yaşanmaması için hatlarda en az 2 saat, dış hatlarda da en az 3 saat önce yolcuların havalimanlarında olmaları gerektiğini duyurdu. THY de yolcularından, terminale gelmeden önce mobil uygulamadan veya internet sitesinden 'check-in' işlemlerinin yapılmasını istedi. Yolcuların artan bilet taleplerini karşılamak için harekete geçen özel havayolu şirketleri mevcut uçuşlarına ek olarak 228 tarifeli sefer daha düzenledi. Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.