Kalbini buldu

4 yıldır kalp hastası olan Murat Özdemir annesine “Ben iyileşemeyeceğim. Hakkını helal et” dedi. Ancak 30 dakika sonra kendisine uygun bir kalp bulunduğunu öğrendi. 5 saat içinde yapılan operasyonla iyileşti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2017 Güncelleme 24 Haziran 2017, 00:00
Kalbini buldu

İÇİNDEKİLER

Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Kesmecik köyünde yaşayan Murat Özdemir (22), 4 yıl boyunca kalp yetmezliği ile mücadele etti. Durumu son iki haftada iyice ağırlaşan Özdemir, yoğun bakım tedavisi için Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Kalp bekleyen Murat, yaşama ümidini yitirdi. Son olarak tedavi gördüğü yoğun bakıma annesini çağırıp helallik istedi. "Bana kalp çıkmayacak ve sanırım öleceğim. Hakkını helal et anne" dedi.

ZAMANLA YARIŞ BAŞLADI ...
Duruma şahit olan yoğun bakım doktorları ise "Ümidinizi kaybetmeyin, önümüz bayram. Kalp çıkar çifte bayram yaşarsınız" dedi. Bu konuşmalardan 30 dakika sonra hastanenin kalp nakli koordinatörü Fatma Temel'e bir telefon geldi. Konya'da kaza geçiren üniversite öğrencisi Uğur Zafer Yanık'ın (22) beyin ölümünün gerçekleştiği ve bağışlanan kalbinin Murat Özdemir'e uyumlu olduğu belirtildi. Kalp, Sağlık Bakanlığı'nın uçağıyla Konya'dan Antalya'ya getirildi. Zamanla yarışın sonucunda, Murat'a nakledildi. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Beyazid, "Nakil toplamda 5 saat sürdü. Bu ideal bir süre. Hastamızın sağlık durumu iyi" dedi.