Rusya: Ebu Bekir el-Bağdadi büyük ihtimalle öldü!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, DEAŞ lideri Ebubekir Bağdadi'nin geçen ay Rusya'nın gerçekleştirdiği hava saldırılarında öldürmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 22 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 22 Haziran 2017, 16:19
Rusya: Ebu Bekir el-Bağdadi büyük ihtimalle öldü!

İÇİNDEKİLER

Rusya Dışişleri Bakanı: DEAŞ lideri Ebu Bekir el-Bağdadi yüksek ihtimalle hayatını kaybetti.

Reuters'in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yapılan açıklamada, DEAŞ lideri Ebu Bekr el-Bağdadi'nin yüksek ihtimalle hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Oleg Syromolotov El-Bağdadi'nin Mayıs ayının sonlarında Rakka kentinin güney bölümünde DEAŞ askerlerinin bulunduğu bölgeye Rus Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen hava saldırısında yüksek ihtimalle öldüğünü belirtti. Ayrıca Syromolotov, El-Bağdadi'nin ölümüyle ilgili bilgilerin çeşitli kanallar yoluyla doğrulandığını da ekledi.

Bakan yardımcısı, El-Bağdadi'nin ölümüyle birlikte muhtemelen aşırılık yanlılarının dağılacağını ve DEAŞ'ın yenilmesinin kolay bir topluluk haline gelebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Moskova'nın DEAŞ lideri El-Bağdadi'nin öldüğünü haberlerine karşılık ABD ve İran yönetimleri bu bilgilere kuşkuyla yaklaşmış ve açıklama beklemişlerdi.