Terör örgütü zor durumda

TSK, 1 haftada 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, “Son yılların en büyük darbesini alan PKK son aylarda oldukça güç duruma düşürülmüştür” denildi.

Giriş Tarihi 17 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2017, 01:16
Terör örgütü zor durumda

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay Başkanlığı, yurt genelinde yürütülen terör operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. TSK, son bir haftada Şırnak Beytüşşebap Bestler-Dereler, Cudi Dağı, Hakkâri Yüksekova, Diyarbakır Lice, Bingöl Genç, Elazığ Arıcak, Mardin Dargeçit ve Siirt Pervari bölgelerinde yürütülen operasyonlarda 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

52 SIĞINAK ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlarda 9 roketatar, 6 makineli tüfek, 2 havan, 75 piyade tüfeği, 3 keskin nişancı tüfeği, 30 av tüfeği ve 283 el bombası ele geçirildi, 39 el yapımı patlayıcı imha edildi. Ayrıca, 750 kilogram amonyum nitrat, 207 tüp, 21 havan mühimmatı, 135 roketatar mühimmatı, 60 bombaatar mühimmatı, 5 mayın, 13 bin 300'ü Biksi makineli tüfek mühimmatı olmak üzere yaklaşık 18 bin hafif silah mühimmatı ile patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda kablo ve fünye ele geçirildi. Teröristlerce kullanılan 52 sığınak, barınak, mağara ve depo da kullanılamaz hale getirildi.

ÖRGÜT DAHA ÇOK BSKI ALTINDA
Bilgilendirmede, operasyonlar sonucu bölücü terör örgütüne ağır darbe vurulduğu belirtildi. Özellikle Şırnak başta olmak üzere yurdun doğu illerinde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda ele geçirilen silah, teçhizat, mühimmat ve malzemelerle etkisiz hale getirilen terörist sayısı göz önüne alındığında, yürütülen operasyonların başarısı ve caydırıcılığının terör örgütü üzerindeki baskısını her geçen gün giderek artırdığı kaydedildi.

SONUNA KADAR SÜRECEK
TSK'nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliği ve bölünmez bütünlüğü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesinin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar süreceği vurgulandı.

SON YILLARIN EN BÜYÜK DARBESİ
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, "Son yılların en büyük darbesini alan ve elemanlarının büyük bölümünü yitiren, özellikle lider kadrosundaki kayıpları ile zor durumda kalan, yeni katılım olmaması nedeniyle bu kayıplarını da tamamlayamayan PKK son aylarda oldukça güç duruma düşürülmüştür" ifadelerine yer verildi.

SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ HAREKÂT
TSK, Suriye kuzeyinde yapılan harekata ilişkin de bilgi verdi. Bilgilendirmede "PKK/PYD mensubu teröristlerin Afrin'den doğuya, Menbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik tedbirlerin uygulanmasına devam edildiği" kaydedildi.

SABAH