Arda az cahil

İlber Ortaylı, Arda Turan’ın gazeteci Bilal Meşe’ye milli takım uçağında saldırmasına değindi. “Arda Turan benim tanıdığım futbolcuların içinde bir kere en cahili değil” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2017 Güncelleme 12 Haziran 2017, 01:20
Arda az cahil

İÇİNDEKİLER

Tarih profesörü İlber Ortaylı, eleştirileriyle nam saldı. 'Hepiniz cahilsiniz' sözüyle gençlerin diline dolandı. Söylemleri herkes tarafından merak edilen Ortaylı, dün katıldığı televizyon programında önemli açıklamalar yaptı. Onun da gündeminde tüm Türkiye'de olduğu gibi Arda Turan'ın milli takımın uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye saldırması vardı. Türk halkı, yaşanan kavgayı yakından takip etmiş, bir kısmı Arda Turan'ı desteklerken bir kısmı haksız olduğunu söylemişti. Arda Turan'ın araştırmayı seven ve okuyan bir sporcu olduğunu söyleyen Ortaylı'nın "Arda Turan benim tanıdığım futbolcuların içinde bir kere en cahili değil" açıklaması dikkatlerden kaçmadı.

DOĞRU BULMUYORUM
Kavganın neticesinde Turan'ın üzerinde bir mahalle baskısı kurulmasının doğru olmadığını belirten Ortaylı, daha sonra şu açıklamaları yaptı: "Ne için kavga edildi bilmiyorum. Belli ki fizik ağırlığı olan insanlarda böyle bir kavgaya filan daha çok eğilimi olabilir. Öteki taraf ne kadar melek onu da bilmiyorum. Fatih Terim üstada son derece saygım var. Ama birine milli takımdan pılını pırtını topla git dersen o da istifa eder."

MAHALLE BASKISI...
Yaşanan kavganın ardından Turan'a tepki yağdı. İlber Ortaylı, bu tepkilerin üzerine "Kitle halinde saldırıyı doğru bulmuyorum. Bu mahalle psikolojisidir" açıklamasını yaptı.