Terör p'rock'ramı

Almanya’da 90 bin kişinin katıldığı rock festivali DEAŞ tehdidi nedeniyle boşaltıldı. 40 programı daha terör nedeniyle iptal eden Almanya’nın Anayasayı Koruma Teşkilatı raporuna göre her gün 100 terörist eylem için Türkiye’ye gönderdiği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2017 Güncelleme 04 Haziran 2017, 01:11
Terör p’rock’ramı

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın en büyük Rock Festivali "Rock am Ring" terör tehdidi nedeniyle önceki gece boşaltıldı. Otomobil yarışlarının yapıldığı Nürburgring alanında cuma, cumartesi ve pazar günleri boyunca sürmesi beklenen festival, açılış gününde somut terör tehdidi nedeniyle iptal edildi. Festival alanına gelen 90 bin dolayındaki müziksever, yapılan anons nedeniyle festival alanını kontrollü bir şekilde terk etti. Bir anda bomboş kalan festival alanıyla beraber ülke genelinde 40 program daha iptal edildi. Almanya'nın en ünlü Rock festivalinin açılışında Ramstein Grubu'nun yerel saatle 22.30 gibi sahne alması bekleniyordu. Manchester'deki konser sonrasında yapılan terör saldırısı nedeniyle Rock am Ring festivali için bin 200 polisle ek güvenlik önlemi alınmıştı. Almanya'da insanlar terör korkusu nedeniyle neredeyse sokağa bile çıkamaz duruma gelirken ülkenin, diğer terör örgütlerine desteği ise devam etti.


Festival alanı tamamen boşaldığında hava kararmamıştı.

FETÖ, DHKP-C, PKK ayrımı yapmadan tüm terör örgütlerine destek veren Almanya'nun bu tavrına TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'ndan geldi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği iftar programında konuşan Mustafa Yeneroğlu "Almanya'da her ortamda terör örgütü cirit atıyor. Bundan iki ay önce Frankfurt'ta onların paravan örgütü gösteri yapıyor. Resmi olan bir paravan örgüt. Bunu ben söylemiyorum, Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın raporlarında bunlar uzun ve ayrıntılı bir şekilde yazıyor. Yine Alman Anayasayı Koruma Teşkilatının raporlarında her gün 100'e yakın militanın Türkiye'deki terör eylemlerine katıldığı ifade ediliyor. Böyle bir ortaklık, böyle bir dostluk olabilir mi?" diye konuştu.