Vatani görev

Helikopter şehidi Yarbay Songül Yakut, cennete uğurlandı. Ondan geriye kendisini meslekten atan FETÖ’cü hainlere yönelik vasiyeti kaldı. Kazadan önce avukatlarını arayıp “Dava açalım, bunların üstüne gidelim” talimatını verdiği ortaya çıktı. Hainlerin kumpaslarıyla mücadele eden Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın görevini ise yine kumpas mağduru olan komutanlar aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2017 Güncelleme 03 Haziran 2017, 00:45
Vatani görev

İÇİNDEKİLER

Onlar hainlere karşı canlarını siper eden kahramanlardı. Onlar elim bir helikopter kazasında şehadete ulaşan komutanlardı... Şehit Yarbay Songül Yakut'tan geriye ise bir vasiyet kaldı. Buna göre FETÖ, Balyoz kumpasında Şehit Yarbay Songül Yakut'u da hedef aldı. Şehit Yakut, FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı'na Ankara Yenişehir Postanesi'nden gönderdiği ihbar mektubuyla 3 Şubat 2014'te TSK'dan atılmıştı. Ancak Yakut, çok sevdiği mesleğine geri dönmek için dava açtı. 6 Ekim 2015'teki duruşmada 5 mahkeme üyesinden 3'ü göreve iadesi için oy kullandı. FETÖ'den yargılandığı belirtilen 2 kişi ise ret kararına imza attı. Bu kararla görevine iade edilen Yarbay Songül Yakut, Haziran 2016'da Şırnak'a tayin edilerek göreve başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Balyoz davası sürecinde FETÖ kumpası ile TSK'dan ihraç edilen Yarbay Songül Yakut'un görevine geri dönmek için verdiği hukuk mücadelesinin avukatları anlattı. Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, kazadan 2 gün önce Şehit Yarbay'ın aradığını açıkladı. Ardından şunları anlattı:

BAYRAĞI YİNE FETÖ MAĞDURLARI DEVRALDI
"Şehidimiz davayı takip eden ekip içinde yer alan avukat Mustafa Yuvanç'ı aradı. 'Dava açalım, bunların (FETÖ) üstüne gidelim, yanlarına bırakmayalım' diye vasiyet bıraktı. FETÖ'cüler, 15 Temmuz'dan önce de şehit Songül Yakut'u Şırnak'a tayin etti. Çok değerli bir insandı." Şırnak'taki büyük operasyonu yürüten Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın bayrağını ise yine onun gibi kumpas mağduru kahramanlar aldı. Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen son 20 yılın en büyük operasyonunun başında Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir vardı. Demir, FETÖ'nün iftiraları yüzünden Balyoz kumpasıyla 5 yıl tutuklu kaldı. Operasyonun diğer kaptanı ise yine FETÖ'cü savcılarla PKK yandaşlarının iftiralarına maruz kalan ve 12 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil adlı kahramandı. Ali Demir, 15 Temmuz gecesi darbeci hainlerle sabaha kadar çatışmış, ardından Tuğgenarelliğe terfi edip Diyarbakır'a atanmıştı. FETÖ'cülerin kumpas ve iftiralarına maruz kalan Musa Çitil ise, Sur İlçesi'ndeki teröristlerin temizlenmesinde aktif görev almıştı. PKK'lı teröristlerin korkulu rüyası olan iki komutan, şu anda 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı büyük operasyonda terörist kovalıyor.


Diyarbakır İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Balyoz'dan 5 yıl tutuklu kaldı. Tümgeneral Musa Çitil de FETÖ'cü savcılarla PKK yandaşlarının iftiralarına maruz kaldı. 12 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılandı.


Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın, ardından birçok kahramanlık hikayesi bıraktı.




FETÖ mağduru olan Musa Çitil (üstte) ve Demir Paşalar, uzun zamandır PKK 'ya indirilen en ağır darbelerin mimarlarından biri oldu.

Özgür CEBE