Cesur bir hak savunucusu Fevziye Nuroğlu’na son veda

Türkiye’de başörtüsü mücadelesinin öncülerinden olan Şefkat Vakfı Kurucusu Eczacı Fevziye Nuroğlu, İstanbul’da hayatını kaybetti. Eczacılık Fakültesinin ilk başörtülü öğrencisi, Milli Türk Talebe Birliği’nin kız önderlerinden Nuroğlu’nun cenaze namazı, Fatih Camii’nde kılındıktan sonra Eyüp Mezarlığına defnedildi. Cenazeye Nuroğlu’nun yakınlarının yanı sıra cenazeye TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

Giriş Tarihi 02 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 02 Haziran 2017, 03:16
Cesur bir hak savunucusu Fevziye Nuroğlu’na son veda

İÇİNDEKİLER

Beylikdüzü'nde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Şefkat Vakfı kurucusu eczacı Fevziye Nuroğlu (72), toprağa verildi.Fatih Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, Nuroğlu'nun yakınlarının yanı sıra, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile vatandaşlar katıldı. Nuroğlu'nun yakınları, burada taziyeleri kabul etti.Nuroğlu'nun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Eyüp'teki Pierre Loti Mezarlığı'nda defnedildi.

BAKAN ALBAYRAK'TAN TAZİYE MESAJI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak başörtüsü mücadelesinin öncülerinden olan Fevziye Nuroğlu'nun vefatı için taziye mesajı yayınladı. Bakan Albayrak mesajında "İdeal insanı, dertli bir sivil toplum gönüllüsü, cesur bir hak savucusu kadın ve hayatımın ilk yıllarından itibaren üzerimizde hakkı olan ve iz bırakmış güzel insan, kıymetli hocam Fevziye Nuroğlu Hanımefendi'ye Rabbimden rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

GERÇEK BİR DAVA İNSANI
​Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, resmi Twitter hesabı üzerinden Nuroğlu için açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Gerçek bir dava insanı, örnek bir Müslüman, öncü bir mücahide Fevziye Nuroğlu Ablamız Rabb'ine kavuşmuştur" dedi.