Atılım dönemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’deki ikinci döneminin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Erdoğan yakın çalışma arkadaşlarından oluşan MYK’yı belirledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2017 Güncelleme 30 Mayıs 2017, 01:27
Atılım dönemi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 21 Mayıs'ta gerçekleşen AK Parti'nin 3'üncü Olağanüstü Kongresi'nde genel başkan seçilmesinin ardından partideki ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. İlk günkü heyecan, ilk günkü ruhla gerçekleştirilen AK Parti'nin dünkü tarihi MKYK toplantısında Erdoğan yeni atılım döneminin, 16 Nisan referandumunda milletin verdiği kararın kalıcı hale getirilmesi ve demokrasinin güçlendirilmesi için tarihi bir fırsat olacağı mesajını verdi. Toplantıda yeni MYK üyeleri de belirlendi. Başbakan Binali Yıldırım Genel başkan vekili olurken, parti sözcülüğüne Mahir Ünal getirildi. Hamza Dağ, Ravza Kavakçı Kan da MYK'nın yeni üyeleri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı forslu makam aracı ile dün saat 12.30'da parti genel merkezine geldi. Erdoğan, toplantı saatinden 1.5 saat önce AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek, sürpriz yaptı ve yeni dönemin çalışma kodlarını da göstermiş oldu. Erdoğan'ı, AK Parti'ye gelişinde Genel Sekreter Abdülhamit Gül karşıladı. 8. kattaki makam odasında bir süre çalışan Erdoğan. sonra MKYK toplantısı için toplantı salonuna geçti. Cumhurbaşkanlığı forslu Türk Bayrağı'nın asıldığı toplantı salonundaki oturuş düzeninde Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında yer aldı.

BİR METAL ESKİMESİ GÖRÜYORUM
Erdoğan, dün akşam AK Parti iftarında konuştu: Bu yıl sonuna kadar il, ilçe ve belde yönetimlerini yenilemek zorundayız. Adeta bir metal eskimesi görüyorum. Bölgemizde küresel sistemin merkezinde olabilecek değişikliklere ve sınamalara karşı da daima uyanık olmalıyız.



GÜÇLÜ REFORMLAR
Erdoğan, toplantıda yeni dönemden beklentiler ve 6 aylık eylem planı ile 2019 yılına kadar gerçekleştirilecek reform ve hizmetlerle ilgili kısa bir konuşma yaptı. İcraatların 80 milyonun tamamını kucaklayacak ve günlük hayatında hissedilecek tarzda hayata geçirileceğini söyledi.