Hızır evlat!

İki kardeşin kavgası annelerini bayılttı. Gelen sağlık ekibi silahtan korkup kaçtı. 3’üncü kardeş ambulansın şoför koltuğuna geçip annesini hastaneye götürdü....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2017 Güncelleme 29 Mayıs 2017, 00:00
Hızır evlat!

İÇİNDEKİLER

Trabzon'un Ortahisar İlçesi'ne bağlı Bahçecik Mahallesi'nde yaşayan U.S. ve O.S. adlı iki kardeş arasında kavga çıktı. Kavga sırasında anneleri rahatsızlanınca, 112 Acil Servis'i arayarak ambulans çağırdılar. Kısa süre sonra ambulans olay yerine ulaştı ancak kavgaya devam eden kardeşlerden U.S. silahını çekerek havaya ateş etmeye başladı. Ambulansın şoförü İ.K. ve sağlık ekibinde bulunan A.T ile E.B., silah sesinden korkarak ambulansı terk etmek zorunda kaldı.

POLİS TAKİP ETTİ
Bu sırada rahatsızlanan kadını, yakınları ambulansa koydu. Sağlık ekibinin kaçmasının ardından ambulansın direksiyonuna U.S. ve O.S.'nin ağabeyleri E.S. geçti. Rahatsızlanan annesini hastaneye götürmek için yola çıktı. Olay yerinden uzaklaşan sağlık ekibi, polisi arayarak kendilerine silah çekildiğini ve ambulansın kaçırıldığını bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, ambulansı takibe alıp hastaneye kadar izledi. Başka bir ekip de silah kullanan U.S.'yi mahallede gözaltına aldı. Sağlık ekibi kaçtığı için annelerini hastaneye ulaştıran diğer kardeşler hakkında da işlem yapıldı. Ancak ikili gözaltına alınmadı. U.S. de savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Türk Sağlık Sen, sağlık ekibine silah çekilmesini kınadaklarını açıkladı.


Karakola götürülen kardeşler hakkında işlem yapıldı.