Gençlik bayrak ve ezan için yola çıktı

Erdoğan, 15 Temmuz’da hainlerin tarihi bir ders aldığını belirtti. “O gece darbecilere karşı çıkanlar, Gezi Parkı’nın gençleri değildi. Vatanını seven, milletini seven, bayrağı için, ezanı için yola koyulan gençlerdi” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2017 Güncelleme 29 Mayıs 2017, 01:21
Gençlik bayrak ve ezan için yola çıktı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ensar Vakfı Genel Kurulu'nda konuştu. Gençlere önemli mesajlar yolladı:

Vakıf, dernek, parti gibi kuruluşlardaki hizmetler her şeyden önce gönül işidir, aşk işidir, bir sevda işidir. Eğer yaptığınız hizmet, o kurumun doğruluğuna inancınız yoksa bu işler sürdürülemez.

Siyasi olarak iktidar olmak başka bir şey, sosyal ve kültürel iktidar başka bir şeydir. 14 yıldır kesintisiz iktidarız. Ama hâlâ sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var.

İmam hatiplere olan ilginin artması. Tüm okullarda Kuran-ı Kerim, siyer-i nebi gibi derslerin okutulması çok güzel gelişmeler. Ama bizim hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda hala pek çok eksikliğimiz bulunuyor.

Artık biz 80 milyon insana ulaşmayı hedefleyen bir hareketiz, bunun farkında olmamız gerekir. Umudunu bize bağlamış yüz milyonlarca mazlumun sorumluluğunun üzerimize olduğunu unutmamalıyız. Sınırlarımız, 780 bin kilometrekare değildir.

Gençler, bayrak yarışında nöbeti yakında sizler devralacaksınız. Safını belirlemek her bir gencimizin kendi elindedir. Bizden öncekiler tek parti CHP'sinin zulmüne göğüs germişlerdi. 1960 darbesi bir silindir gibi geçti.

Biz 1980 darbesine maruz kalan neslin içindeydik. 28 Şubat zulmünü yaşayanlardan dinlemişsinizdir. 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık. Bugüne kadar yaptıkları yanlarına kâr kalanlar 15 Temmuz'da tarihi bir ders aldılar.

Milletimiz darbecilerin, ipin ucu başkasının elinde olan kuklaların ülkesine ve kendisine neler yapabileceğini gördüğü için bu defa aynı oyuna izin vermedi. O gece oraya gelenler Gezi Parkı'nın gençleri değildi. Vatanını seven, milletini seven, bayrağı için, ezanı için yola koyulan gençlerdi. Burada bir güzellik var.

İstanbul'un fethini yapan da 21 yaşında bir genç, Fatih Sultan Mehmet'tir. İşte 15 Temmuz bu kesimlere gençlerimizin nasıl bir cevhere sahip olduğunu göstermiştir. Birileri gençliğimiz bir yerlere layık görmeyebilir. Ama biz gördük. Seçimlerde gençlerimize fırsat vereceğimizi buradan ilan ediyorum.