Sokakların kahramanı

18 yaşına kadar yurtlarda kalan, bir polis sayesinde hayatı değişen Ahmet Barbaros, kurduğu vakıfla sokak çocuklarına yardım elini uzatıyor. Genç adam, ‘Sokakta çocuk kalmayana kadar çalışacağım’ diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2017 Güncelleme 28 Mayıs 2017, 00:00
Sokakların kahramanı

İÇİNDEKİLER

Sokaklarda büyüyüp, devlet yurdunda yetişen Ahmet Barbaros, hep bıçak sırtında yaşadı. Bir emniyet müdürü ve polis sayesinde hayata bağlandı. Kendi ayakları üzerinde durmayı başardıktan sonra ise 2012 yılında EYTAM adlı bir dernek açtı. Başkanlığını yaptığı dernek aracılığıyla sokak çocukları başta olmak üzere yardıma ihtiyacı olan herkese el uzattı. Sokaklarda tek bir çocuk kalmayana kadar çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen Ahmet Barbaros, film gibi hayatını şöyle anlattı:

HIRSIZLIK YAPARKEN...
"3 yaşındayken anne-babam ayrıldı. Çankırı'da üvey anne eline düştüm. 4-5 yaşındayken sokaklarda ayakkabı boyayan, hırsızlık yapan bir çocuk haline geldim. Eve 4-5 lira götürmem gerekiyordu. Parayı götürmezsem üvey annem beni aç bırakıyordu. Parayı tamamlamak için hırsızlık yapıyordum. Bir gün Çankırı'da bir eve hırsızlığa girdim, 7 yaşındayım. O ev de Çankırı il emniyet müdürünün eviymiş. Enseme bir el yapıştı, çok korktum ama korktuğum başıma gelmedi. Bu el karnımı doyurdu, beni yurda yerleştirdi." 18 yaşına geldiğinde tekrar sokakta yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Ahmet Barbaros, ikinci kez bir polisin yardımıyla hayatta kaldığını belirtti. Kurduğu dernek aracılığıyla herkesin yardımına koşan Barbaros, şöyle konuştu: "Ben bu devletin vergileriyle büyüdüm, okudum. Bu ülkeye bir diyet borcum var. Beni sokaktan aldılar, Ahmet Barbaros yaptılar. İstediğim şey, bu emeklerin başka çocuklar için de boşa gitmemesi. Sokakta çocuk kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğim."


Ahmet Barbaros, çocukların her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Betil BAŞ