Erdoğan’dan 5 mesaj

Erdoğan, Brüksel’deki NATO Devlet Başkanları Zirvesi’ne katıldı. AB lideriyle görüşen Erdoğan, önemli uyarılar yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2017 Güncelleme 26 Mayıs 2017, 01:44
Erdoğan’dan 5 mesaj

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker ile görüştü. Erdoğan toplantıda, "Türkiye Avrupa Birliği Zirvesi toplansın. Vize muafiyeti mali yardım ve Suriye ilgili sözler yerine getirilsin. Fasılların açılması için yeni bir yol haritası oluşturulsun. FETÖ'cü darbecilere kucak açmayın" dedi.

MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ
NATO Devlet Başkanları Zirvesi'nde ise Erdoğan'ın ana mesajı terörle mücadele üzerine oldu. Erdoğan, NATO'nun terör tehdidinin bertaraf edilmesinde daha etkin rol üstlenmesi gerektiğini söyledi. NATO ülkelerinden DEAŞ, PKK ve YPG terör örgütleri arasında ayrım yapılmaksızın mücadele edilmesini istedi. Cumhurbaşkanı, Fransa Devlet Başkanı Macron ile de konuştu. Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Savunma Bakanı Sylvie Goulard ile tanıştırdı. Goulard ile tanıştığında şaşkınlığını gizleyemeyen Erdoğan, "Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Almanya Başkanı Merkel ile bir araya geldi. Zirvede, FETÖ ve İncirlik üssünün konuşulduğu öğrenildi.



DE PARDON RİCASI
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Erdoğan'dan tutuklu fotoğrafçı Depardon'u istedi.


Fransız liderin, Erdoğan ile konuşurken heyecanlı tavırlar sergilemesi, sosyal medya kullanıcılarının da dikkatini çekti.




HASAN AY