Türkiye başaRİO

Brezilyalı dünyaca ünlü aktris Daniele Suzuki, İstanbul’a geldi. Suriyeli Mülteciler Derneği’ni ziyaret etti. Ülkemize övgüler dizdi. “Türkiye’deki sığınmacı kampları çok güzel. Savaştan kaçanlara iş, aş ve barınma imkanı veriliyor. Buradaki sistemi Brezilya’da da uygulamak istiyorum” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2017 Güncelleme 25 Mayıs 2017, 01:41
Türkiye başaRİO

İÇİNDEKİLER

Dünya, katil Esad'ın zulmünden kaçan mültecilere gözlerini kapadı. Türkiye ise yaklaşık 5 milyona yakın Suriyeli mülteciye kapılarını açtı. Onlara, yeni hayat imkanı sağladı. Türkiye'nin bu çalışmaları, sınır ötesinden büyük takdir topladı. Hollywood yıldızı Lindsay Lohan'ın ardından Brezilyalı aktris Daniele Suzuki de soluğu Türkiye'de aldı. Sultanbeyli Belediyesi tarafından desteklenen Suriyeli Mülteciler Derneği'nin çalışmalarını yerinde inceleyip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından hem derneğe hem de Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Şu ifadeleri kullandı: "Türkiye bizim için ilham verici. Mülteci kampları çok güzel. Buradaki sistemi Brezilya'da uygulamak istiyoruz. Çünkü Brezilya'daki mültecilerle Sivil Toplum Kuruluşları ilgileniyor. Burada şunu gördük. Hükümet STK'larla birlikte mültecilere yardım ediyor. Bizde ise yalnızca 9 bin mülteci var. Bu bizim için ayıp. Biz de Brezilya halkında farkındalık oluşturmak istiyoruz. Brezilya halkını mültecilere karşı bilinçlendirmek için pek çok çalışma yapmalıyız. Bu farkındalık olsun diye projenizi almak istiyoruz. Burada mültecilerin mutlu olduğuna şahit olduk..."


Daniele Suzuki, Türkiye'nin mültecilere yönelik çalışmalarını yakından takip etti. Bundan sonra mülteciler için çalışacağını söyledi.