Mangal yürekli kadın

Melek A. cezaevi firarisi eşinin döner bıçaklı saldırısına uğradı. Sertap Naktan ise genç kadını kurtarıp yaşamasını sağladı. Ve haykırdı: Şiddet gören bir kadın olduğu zaman kaçmayın!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2017 Güncelleme 24 Mayıs 2017, 00:00
Mangal yürekli kadın

İÇİNDEKİLER

Kadın şiddetine geçtiğimiz hafta bir yenisi daha eklendi. Dehşetin adresi Muğla'nın Fethiye İlçesi'ydi. Oğulcan A. ve Melek A. 2013'te evlendi. Çiftin 2 çocuğu dünyaya geldi. Ancak Oğulcan A. 5 yıl önce bir kadını taciz ettiği için hapse girdi. 2.5 yıl ceza yedi. Geçtiğimiz hafta ise hapisten firar etti. Eşini arayıp çocuklarıyla buluşmak istedi. Genç kadın bu talebi reddetti. Bunun üzerine Oğulcan A. bir AVM merkezinin önünde eşini döner bıçağıyla darp etti. Bu sırada çevrede bulunan Sertap Naktan, Melek A'nın yardımına yetişti. Kanlar içerisinde kalan genç kadını kurtarıp, durumu polise bildirdi. Yakalanan Oğulcan A. cinayete teşebbüs suçundan cezaevine gönderildi. Melek A. ise hastanede tedavi edildi. Sertap Naktan, korkunç olaydan 1 hafta sonra Melek A.'yı ziyaret etti.

'GURUR DUYUYORUM'
Şiddet görmüş bir kadının bu gibi olaylara daha duyarlı olduğunu ifade eden Naktan, "Bu nedenle duramadım. Vatandaşlık görevi olduğunu düşündüm. Kurtardığım için mutluyum. Herkese de rica ediyorum, şiddet gören bir kadın olduğu zaman lütfen korkmayın ve kaçmayın. Yaptığım için kendimle gurur duyuyorum." dedi. Yaşadığı olay nedeniyle bacağındaki 2 sinir koptuğu için daha sonra yine ameliyat olması gerektiğini anlatan Melek A, ise "Herkes mümkün olduğunca destek olmaya çalışıyor. Onların sayesinde motivasyonum yüksek" diye konuştu.