Arena demek şık değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayvanların yarıştırıldığı malum arenaları, kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak kibar değil, şık değil

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2017 Güncelleme 24 Mayıs 2017, 00:00
Arena demek şık değil

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Uluslararası Türk Kurultayı'nda konuştu. Türkçe'nin yabancı kelime istilasında kalmasını eleştiren Erdoğan, "Bir özentidir gidiyor, kendi dilimizin zenginliği varken adeta biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak kibar değil, şık değil. Ne güzel kıraathanemiz var, burada kitap oku, gazete oku, sohbetle beraber zenginleş. Bildiklerini karşıya sen ver, karşının bildiklerini de sen al. Bunlar yerini kafeteryalara, kulüplere terketti. 'Clup'. Bu benim değil ki, benim olanı niye kullanmıyorsunuz? Bunları kullanın. Bunları belediyelerimize yaygınlaştırıyoruz. Belediyelere diyoruz bütün bu tabelaları sökün, bu senin en doğal hakkın" dedi.

Erdoğan, "Dil suikastına maruz kalmış bir milletiz. Dilimizin zenginliklerinin tamamını kucaklayan bir anlayışla Türkçemize sahip çıkacağız" dedi.