Hainlere af yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 998 gün sonra kurucusu olduğu AK Parti’ye döndü. Bin 414 delegenin oyuyla yeniden Genel Başkan seçildi. Manifesto niteliğinde mesajlar verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2017 Güncelleme 22 Mayıs 2017, 02:08
Hainlere af yok

İÇİNDEKİLER

Kim dönerse dönsün, biz dönmeyiz bu yoldan. İster Meclis'e sokmasınlar, ister partimizi kapatmaya çalışsınlar, ister sokakların altını üstüne getirsinler, ister darbe yapıp canımıza kastetsinler, biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Allah'a can borcumuzdan, milletimize hizmet borcumuzdan başka kimseye eyvallahımız yoktur.

Milletime sesleniyorum, eğer Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, icraatını, sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Tüm hakları size helaldir. Ben de şimdiden milletimden helallik istiyorum.
Eksiklerimiz, hatalarımız elbette olmuştur. Ama ihanetimiz asla vaki değildir. İnşallah bundan sonra da yine Rabbimin yardımı ve milletimin yol göstermesiyle hak olan yoldan sapmadan hizmetlerimize devam edeceğiz.
Herkesi, ucu en yakınımıza dokunsa bile FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle mücadeleye davet ediyorum. Yürütülen kirli pazarlıklarla, göz boyamaya yönelik itirafçılık oyunlarıyla bu mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyiz.
FETÖ ile mücadelenin milletimizin fedakarlıklarına layık olacak ve maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır.
Bu konuda önümüzdeki dönemde çok daha hassas, dikkatli aynı zamanda çok daha kararlı bir mücadele yürütülmesini temin edeceğiz.
Batı'da bize şunu söylüyorlar, OHAL ne zaman kalkacak?
Siz bize hangi yüzle OHAL'in kalkacağını soruyorsunuz, kalkmayacak. Ne zamana kadar? Huzura, refaha kavuştuğumuz ana kadar.

80 MİLYONUN HİZMETİNDEYİZ
Hiç kimse kendini ötekileştirilmiş hissetmesin. Özellikle gençlerimizin özgürlükleri konusunda en küçük tereddütleri bulunmasın. Hiç kimse özgürlük alanını tehdit altında görmesin. Hiçkimse geleceğinden umutsuz olmasın. Bu ülkede her birey birinci sınıf vatandaştır. Biz her icraatını tüm vatandaşlarımız için yapıyoruz. Kimseden illa bizi sevmesini isteyemeyiz. Ama herkesten bizi dinlemesini, anlamaya çalışmasını, mümkünse katkı vermesini beklemek hakkımız. Çünkü biz 80 milyonun efendisi değil, 80 milyonun hizmetkarıyız. Bizim farkımız bu.

GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN LİSTE
AK Parti'nin 50 kişiden oluşan MKYK'sında 19 isim değişti. Başbakan Yardımcısı Kaynak ile Çalışma Bakanı Müezzinoğlu listeye giremedi. İlk kez bir Başbakan (Binali Yıldırım) MKYK üyesi oldu. Erdoğan yeni isimleri büyük oranda gençler arasından tercih etti.
MKYK'nın yüzde 21'i kadınlardan oluştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ MKYK'daki yerlerini korudu.
AK Parti'nin kuruluşundan bu yana çeşitli kademelerde görev yapan ve "partinin hafızası" olarak nitelendirilebilecek isimler de listede tutuldu.
Tüzük değişikliği ile "Genel Başkanvekili" makamı oluşturuldu. 3 dönem kuralı da esnetildi.



NEREDE KALMIŞTIK
Erdoğan, 998 gün sonra partisinin başına dönüp "nerede kalmıştık" diyerek yeni bir başlangıç yaptı. Tarihi ana şahitlik etmek için Türkiye'nin dört bir köşesinden 100 bin partili Ankara'ya akın etti.

ERKEN SAATLERDE DOLDU
Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapıldığı Arena'nın içi ve dışı doldu.
Salonun etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salonun içine giren partililer ve en az 5 arama noktasından geçti. Çantalarda sıvı malzeme geçirilmesine izin verilmedi. Bu nedenle kadınların çantalarındaki parfümler uçağa binerken olduğu gibi polis tarafından toplandı.
Partililer içeri girmek için arama noktalarına yüklenmeye devam edince izdiham yaşandı. Polis bu kalabalığı dağıtılması sırasında gaz kullanmak zorunda kaldı.
Bahçeye seyyar tuvaletler, konuşmaları izlemek için dev ekranlar kuruldu.

SAĞLAM İRADE
Salonda, "Yürüyeceksin, Gençler Yürüyecek Ardından", "Bir Şarkısın Sen Ömür Boyu Sürecek", "Millete Efendilik İçin Değil, Hizmet İçin Varız", "Hep Birlikte Yeni Hedeflere", "Değişimin Lideri Milletin Partisi", Sağlam İrade Güçlü Türkiye,", "Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet" yazılı pankartlar açıldı.
Erdoğan ve Yıldırım seçim otobüsünün üstüne çıkarak bahçede toplanan partililere seslendi. Bu sırada Emine Erdoğan'ın duygusal anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

BİRLİKTE SELAMLADILAR
Erdoğan kongre salonuna eşi Emine Erdoğan ile birlikte girdi. Platformda yürüyerek delege ve vatandaşları selamladı, karanfiller attı. Bu sırada Erdoğan'ın okuduğu "Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda" şiiri dinletildi. Tribünler de ise "Kurucu Lider Sağlam İrade" yazan dev bir pankart açıldı.

SİNEVİZYON GÖSTERİLERİ
Kongredeki konuşmalar, işitme engelliler için işaret diliyle anlatılırken, yabancı konuk ve gazeteciler için de İngilizce ve Arapça'ya çeviri ve sinevizyon gösterileri yapıldı.

İŞLEM TAMAM
Divan Başkanlığına seçilen Siyasi İşler Başkan'ı Hayati Yazıcı, Başbakan Binali Yıldırım ve kongreye katılan tüm delegelerin imzası ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığına aday gösterildiğini açıkladı. Salon alkışlarla ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile inledi. Yazıcı da "İşlem tamam" dedi.

GÜL'ÜN MESAJI OKUNDU
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kongreye gelmedi, mesaj gönderdi.



BAŞBAKAN KARŞILADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, salonun girişinde Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra bakanlar, MYK ve MKYK üyeleri karşıladı. Bu sırada 15 Temmuz Demokrasi Marşı çalındı.



KARANFİL DAĞITTI
Cumhurbaşkanı, eşi Emine Erdoğan'la birlikte salondakileri selamladı. Karanfil dağıttı. Sevgi gösterileri karşısında Erdoğan çiftinin zamana zaman duygulandığı görüldü.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti MKYK üyesi Berat Albayrak, kongreye eşi Esra Albayrak ile birlikte geldi.


Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da kongreye eşi Selçuk Bayraktar ile katıldı.


15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren isimlerden biri olan şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de kongreye özel misafir olarak davet edildi.