Ağır dolandırıcı

Muhasebeci Özlem Akçeşme, saadet zinciriyle 100 milyon dolarlık vurgun yaptı. Skandal ortaya çıkınca tutuklandı. Şikayetçi sayısı ise 23’e ulaştı. Mahkeme sanığın Ağır Ceza’da yargılanması yönünde karar aldı. 250 yıla kadar hapis cezasının yolu açıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2017 Güncelleme 19 Mayıs 2017, 01:21
Ağır dolandırıcı

İÇİNDEKİLER

Bursa'da 100 milyon dolarlık vurgun yapan Özlem Akçeşme (46) ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sanık hakkında şikayetler arttı. Bursa'da bir fabrikanın muhasebe servisinde 24 yıldır çalışan Akçeşme, patronlarını referans göstererek işadamlarına ulaştı. Kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlarla yüksek miktarda kar payı dağıttıklarını söyleyerek, işadamlarının fona katılımını sağladı. Kısa sürede "saadet zinciri" oluşturan Akçeşme, yüksek kar vaadiyle işadamlarından para topladı. Piyasayı 100 milyon dolar dolandırıp kayıplara karıştı. "Dolandırıldık" diyen 13 kişi ise soluğu savcılıkta aldı.

75 DEĞİL 250 YIL HAPİS CEZASI
Mağdurların şikayeti üzerine gözaltına alınan Özlem Akçeşme, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında Bursa 9'ncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "dolandırıcılık" suçundan dava açılan Özlem Akçeşme'den şikayetçi olanların sayısı 25'e yükseldi. Hakkında 75 yıla kadar hapis cezası istenen Özlem Akçeşme'nin yargılanmasına devam edildi. Tutuklu bulunduğu Kadın Kapalı Cezaevi'nden, SEGBİS ile ifade veren Akçeşme, olayla ilgili çalıştığı şirketin üst düzey yöneticisi N.Y. ve E.Ş.'yi suçlayarak tahliyesini istedi. Suçlamayı reddeden tutuksuz sanıklar N.Y. ve E.Ş.'de "Suçlu Akçeşme'dir" dedi. Duruşmada mağdurları da dinleyen mahkeme, şikayetçi sayısının fazla olması ve işlenen suçun "nitelikli dolandırıcılık" olması nedeniyle "görevsizlik" kararı verip davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi. Mahkeme hakimi, sanığın tahliye istemini ise kabul etmedi. Özlem Akçeşme'nin Ağır Ceza'da yargılanması halinde hakkında 250 yıla kadar hapis cezası istenecek.