FETÖ’nün mahrem imamlarına darbe

MİT ve Emniyet gibi kurumlarla bakanlıklara ve TSK’ya sızma çalışmalarını yürütüp sınav sorularını çalan FETÖ mahrem imamlarına 16 ilde operasyon yapıldı. 27 kişi gözaltında...

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 11 Mayıs 2017, 01:58
FETÖ’nün mahrem imamlarına darbe

İÇİNDEKİLER

MİT, TSK, Emniyet ve çeşitli bakanlıklara sızmak için örgüte eleman temin eden ve sınav soruları çalan FETÖ'nün mahrem imamlarına yönelik dün operasyon yapıldı. 53 şüpheliye yönelik 16 ildeki operasyonlarda 27 kişi gözaltına alındı. FETÖ'nün derin kadrosuna operasyonu, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Emniyet İstihbarat ortaklaşa düzenledi. İstanbul merkezli 17 ilde 53 şüpheliye yönelik operasyonlarda İstanbul'daki 23 şüpheliden 10'u yakalandı.

SINAV SORULARINI ÇALDILAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin arasında çeşitli bakanlıklar ve devlet kurumlarının personel ihtiyacını karşılamak üzere yapılan sınavların sorularını önceden temin eden kişilerin de bulunduğu belirtildi. Bu kişilerin, örgütsel bağlantılarını kullanarak soruları önceden ele geçirdiği saptandı. Operasyonun, Milli İstihbarat Teşkilatı'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve çeşitli bakanlıklara sızan veya sızmak için örgüt tarafından özel evlerde yetiştirilen FETÖ mensupları ile bu örgüt mensuplarının sorumluluğunu yürüten ve örgüte eleman temini çalışmaları yürüten örgüt imamlarına yönelik yapıldığı belirlendi. Operasyonlar toplamında 27 şüphelinin gözaltına alındığı, 13'ü İstanbul'da olmük üzere diğer firari şüphelilere yönelik yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

YURTTA 151 TUTUKLAMA
Öte yandan, geçtiğimiz hafta Ankara merkezli olarak 81 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan FETÖ'nün mahrem imamlarından, dün itibariyle Kayseri'de 26, Bursa'da 25, Antalya'da 22, Gaziantep'te 20, Kocaeli'nde 13, Malatya'da 13, Kahramanmaraş'ta 11, Kırıkkale'de 7, Düzce'de 5, Erzincan'da 4 ve Sinop'ta 3 olmak üzere toplam 151 sanık tutuklandı.

Emir SOMER/Nazif KARAMAN/SABAH