Amerika 'Rüzgar'ı

Rüzgar Çetin, alkol alıp gaza bastı. Bir polisi şehit edip, diğerini yaraladı. Cezaevinde kısa süre kalıp çıktı. Kamuoyunun tepkisini çeken Çetin, ABD’ye gitmek için soluğu konsoloslukta aldı. Vize başvurusu yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2017 Güncelleme 03 Mayıs 2017, 12:33
Amerika ’Rüzgar’ı

İÇİNDEKİLER

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, 2016 yılı Ocak ayında alkollü olarak kullandığı aracıyla bir polis otomobiline çarptı. İstanbul Beşiktaş'taki kazada araçtaki polislerden İsmet Fatih Alagöz şehit oldu. Bir diğer polis memuru ise ağır yaralandı. Tutuklanan Çetin 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çetin'in tutuklu kaldığı süre, aldığı ceza ve mağdurların şikayetinden vazgeçmesini gerekçe gösteren mahkeme, oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı da, Çetin'in toplanan delillere uygun olarak, üst sınırdan cezalandırılması istemiyle mahkemenin kararına itiraz etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi'nde yapılan ilk duruşmada Rüzgar Çetin 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Dairesi, ceza artırımının yanı sıra sanık hakkında konulan adli kontrol kararının kaldırılmasına ve ehliyetine de 2 yıl el konulmasına hükmetti. Bu gelişmenin ardından Rüzgar Çetin, soluğu ABD konsolosluğunda aldı. ABD Başkonsolosluğu, Çetin'in yargılandığı mahkemelerden bilgi talep etti. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi de Çetin hakkında bir yurtdışı yasağı olmadığı bilgisini verdi. Bir yuvayı karatan Rüzgar Çetin'in ABD'ye gidebileceği kesinleşti.



'CEZAMI ÇEKTİM'
Geçtiğimiz günlerde yurt dışına çıkış yasağı olduğu iddialarını yalanlayan Rüzgar Çetin, "Yargıtay süreci devam ediyor. Bekliyoruz, inşallah güzel bir sonuç çıkacak. Şu an mutluyum" dedi. Ancak dün bu sözlerini bir köşe yazarına attığı mesajla yalanladı: "Mutluyum demedim, Yargıtay'dan umutluyum dedim. Yaralıyım, bundan emin ol. Hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağım. Olayın üzerinden bir buçuk yıl geçti. Sekiz ay hücrede tek başıma en büyük cezayı çektim. Kimseye verilmemiş emsalsiz bir hüküm yedim. Hayatım zaten mahvoldu. Ayrıca 10 yıl geçse de bu acı bitmez. Bunu sen de biliyorsun.