Korkuyla yaşasınlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerine herhalde tarih vererek, haber vererek gidecek değiliz. Ama bilecekler ki, TSK her an buralara gelebilir. Bizler endişeyle yaşayacağımıza, onlar korkuyla yaşasınlar” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 01:52
Korkuyla yaşasınlar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyareti öncesi çok önemli açıklamalar yaptı. Terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'ye gözdağı verdi. ABD'ye mesaj gönderdi: YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu bir konvoy içerisinde, ABD'nin bayraklarının olması, dalgalanması bizleri ciddi manada üzmüştür.

Bunları tabi, ayın 16'sında ABD'ye yapacağımız ziyarette, Sayın Başkan'a, 'buyurun' diyeceğiz, göstereceğiz. Madem ki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız. O zaman, 'Bu durum nedir' diye kendilerine bunları göstereceğiz.
Bugün bize, yarın bir başkasına olacaktır. Bunu paylaşmamız lazım. Ve bu geleneğin... Buna gelenek diyorum. Çünkü sayın Obama döneminden başlayan bir süreç, şuanda henüz devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım. Aksi takdirde hem bölgedeki sıkıntı aynen devam edecektir hem de kendileri rahatsız olacak.
Bizler de NATO'nun iki ortak ülkesi, stratejik müttefikler olarak, bundan ciddi manada rahatsız olacağız. Her zaman söylediğim gibi, o zaman biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu ifademi tekraren kullanıyorum. İşte Karaçok'ta ne olduysa, Sincan'da ne olduysa, artık biz bunlara devam etme durumunda olacağız.
Söylediğim hani 'bir gece ansızın gelebiliriz' derken, bunu kast ediyorum. Bütün oralardaki terör örgütlerine herhalde tarih vererek, haber vererek gidecek değiliz. Ama bilecekler ki, TSK her an buralara gelebilir. Bizler endişeyle yaşayacağımıza, onlar korkuyla yaşasınlar.

7 YIL SONRA İLK RESMİ ZİYARET
Erdoğan, 7 yıl aradan sonra Hindistan'a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Erdoğan, bu ziyaretin ardından Rusya, Kuveyt, Çin, ABD ve Brüksel'e gidecek. Erdoğan Hindistan'da, FETÖ'yle mücadele konusunu da ele alacaklarını söyledi.


HİNT USULÜ KARŞILAMA
Cumhurbaşkanı, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de Hint usulü bir gelenekle karşılandı. Erdoğan çiftinin yoluna gül yaprakları serildi. Erdoğan, daha sonra Hindistan'ın önde gelen CEO'ları ile bir araya geldi.


Erdoğan'ın Hindistan ziyaretine, eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kültür Bakanı Nabi Avcı da eşlik ediyor.


HÜKÜMETTE REVİZYON YOK
Erdoğan, Kabine değişikliği ile ilgili de konuştu: Bu konuda teklif hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben tabii ki Cumhurbaşkanı olarak giremem. Şuanda gündemde böyle bir şey söz konusu değil. Ama ileride ne olur, ne biter? Onu da şuanda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir şekilde yürüyen bir hükümet yapısı var.

EKONOMİ İYİ GİDİYOR
Ekonomide şuanda sürekli bir yükseliş trendi içindeyiz. Bunun daha da iyi bir konuma geleceğini belirtmeliyim. Tabii ki bu hükümetimizin başarısı. Bu başarıyı değerlendirme, Sayın Başbakan'ın tasarruflarıdır. Her an olabilir. Bu tasarrufları Cumhurbaşkanı olarak paylaşma imkanımız da olacaktır. Yani ne bir kapama, ne de böyle bir karar yetkisi açıklama gibi bir anlayışım söz konusu değildir. Buradaki yetki Başbakan ve hükümete aittir. Hedefimiz güven ve istikrardır. Güven ve istikrar ise sağlıklı hükümetlerle olur. Temennimiz odur ki, hükümetin alacağı isabetli kararlar paylaşılır ve ülkemize hizmet aynen devam eder.