Dink için transfer

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 14 yıl boyunca Zaman gazetesi bünyesinde çalışan muhabir Ercan Gün'ü, Hrant Dink cinayetinden 11 gün önce FOX TV'ye yerleştirdiği ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 01:38
Dink için transfer

İÇİNDEKİLER

Zaman'da 14 yıl muhabirlik yapan Ercan Gün'ün, FETÖ tarafından Dink cinayetinden 11 gün önce FOX TV'ye yerleştirildiği ve Ogün Samast'ın Türk bayraklı görüntüsünü Gün üzerinden yayımlattığı ortaya çıktı. 1993'te Zaman'da çalışmaya başlayan Ercan Gün, 7 Ocak'ta ayrılıp 8 Ocak 2007'de FOX TV'ye geçti. Hrant Dink cinayetinden 11 gün önce FOX'ta çalışmaya başlayan Ercan Gün, o dönemde Zaman Yayın Yönetmeni olan Ekrem Dumanlı, Bugün Haber Müdürü Adem Yavuz Arslan, Aksiyon Dergisi Editörü Faruk Mercan ve emniyet mensuplarının "abi"liğini yapan avukat Halil İbrahim Koca ile 30 Ocak'ta Zaman binasında buluştu. Gün'e 44 saniyelik görüntü verildi.

KIDEM TAZMİNATI YALANI
Gün, FETÖ tarafından, Samast'ıne eline Türk bayrağı tutuşturulmuş görüntülerini yayımlamak için görevlendirildi. O dönemde FOX TV logosu kullanılmadığı için de söz konusu görüntüler aynı çatı altındaki başka bir kanalda yayımlandı. Savcılık Ercan Gün'e Zaman gazetesine 30 Ocak'ta yaptığı ziyareti sordu. Gün, görüşmenin kıdem tazminatı alacağıyla ilgili olduğu savundu. Hrant Dink soruşturmasına bakan Savcı Gökalp Kökçü de kayyuma devredilen ve Zaman gazetesinin sahibi olduğu Feza Gazetecilik Anonim Şirketi'nden ilgili evrakları istedi. Kayyumlar da kıdem tazminatı bordrosu evrağını savcıya gönderdi. Bordroda Gün'ün kıdem tazminatını 12 Ocak 2007'de nakten aldığı, tazminat miktarına ve alacağının bulunduğuna dair itirazı kayıt şerh düşmediği bildirildi.

Kenan KIRAN