Acil servis

Gittiği hastanede doktoru tehdit eden Selman Demir’e dava açıldı. Mahkeme, gencin 5 gün acil serviste çalışmasını kararlaştırdı. 4 saat doktorların hastalarla diyaloglarını inceleyen Demir, çay servisi de yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 00:17
Acil servis

İÇİNDEKİLER

İzmirli bir gence, acil serviste görevli doktoru tehdit ettiği gerekçesiyle hastanede çalışma cezası verildi. Olay 2015 yılında meydana geldi. Eski nişanlısı böbrek ağrısı çeken Selman Demir, hemen Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastanenin acilinde fazla bekletildiği için sinirlenen Demir, doktora tepki gösterdi. Demir tarafından tehdit edilen acil servis doktoru, genci savcılığa şikayet etti. Genç hakkında "ölümle tehdit" davası açıldı ve 6 ay hapsi istendi. Bir üst mahkeme ise cezayı bozup her iki tarafı da uzlaşmaya davet etti. Ancak uzlaştırma tekliflerinden biri para cezası, diğeri ise hastanenin acil servisinde 5 gün boyunca çalışmaktı. Demir, saat 15.00 ile 19.00 saatleri arasında hastanede gidip çalışmayı kabul etti. 5 gün boyunca hastanede çalışan Demir, önce servis çalışanlarının hastalarla diyaloglarını izledi. Ardından acil servis doktorlarına ve hemşirelere çay servis etti.

BUGÜN OLSA YAPMAZDIM
4 bin liralık para cezasını kabul etmeyip, 5 gün boyunca serviste çalışan Demir, şunları söyledi: "Hastaların isteklerini, psikolojilerini ve çalışanların yaşadıklarını da görmek istedim. 5 günlük bu sürede acilin bölümlerinde gözlem yapıyorum. Hemşirelere yardım ediyorum, çay servisi yapıyorum. Onlar 300-400 belki bin hastayla uğraşıyorlar. Herkesin birbirini anlaması gerekiyor. Bence her vatandaşın senede bir gün bu tarz yerlerde çalışması gerekiyor. Bu cezadan bir şey öğrendim ki insanların birbirini anlayışla karşılaması, daha acil durumdaki hastalara öncelik vermesi lazım. Bugün olsa tartışmazdım." Şu an aynı hastanede çalışan ama yıllık izne ayrılan şikayetçi doktorla görüşmediğini dile getiren Demir, gerekirse görüşüp konuşabileceğini de söyledi.