Öffrupa

FETÖ'sü PKK'sı halka kurşun yağdırdı. Hem milletin hem devletin sabrı taştı. İdam sesleri arttı... Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gerekirse referanduma gideriz” açıklamasını yaptı. Ancak terör sevicisi Almanya bir kez daha haddini aştı! Alman parlamenter Gunther, “Böyle bir oylama olursa asla yaptırmayız” diye çıkıştı! Bu koroya Zuhal Demir’in başını çektiği Belçika lobisi de katıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2017 Güncelleme 29 Nisan 2017, 01:49
Öffrupa

İÇİNDEKİLER

Avrupa, terör örgütlerine tüm imkanları sağladı! Teröristbaşlarını korumaya aldı! Terör yandaşlarının gösteri yapmasına imkan sağladı! Ancak o hain örgütlerin hedef aldığı Türk milletinin acısına bir kez bile ortak olmadı! Şimdi de idam referandumunu diline doladı! Federal hükümetin böyle bir referandum için Almanya'daki Türk seçmenlerin oy kullanmasına izin vermeyeceği açıklandı. Söz konusu kararın gerekçesinin ise Federal Meclis'in Bilimsel Hizmetler Dairesi'nin hazırladığı rapor olduğu anlatıldı. Rapor, Federal Meclis Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Gunther Krichbaum'un başvurusu üzerine hukukçular tarafından hazırlandı. Bilirkişi raporuna göre; Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesine yönelik bir referandum yapılması halinde Alman hükümetinin buna izin vermeyeceği açıklandı. Hatta sadece ekstra kurulacak seçim lokallerinde değil aynı zamanda konsolosluk ve büyükelçiliklerde de oy kullanma işlemlerinin yasaklanacağı vurgulandı. Söz konusu bilirkişi raporunu talep eden Hristiyan Demokrat Birlik partili (CDU) Gunther Krichbaum ise şu açıklamayı yaptı: "Tabii ki böyle bir yasaklamada polis zoruyla diplomatik temsilciliklere girilmez. Ancak yasağa uyulması için elimizden geleni yapmamız gerekir."


Gunther Krichbaum

BAK SEN ZU 'HAL'E!
Almanya'nın başını çektiği bu koroya Belçika da katıldı. Belçika Federal Hükümeti "Yoksulluk, Fırsat Eşitliği, Engelli, Kentsel Politika ve Bilim Politikası" Devlet Bakanı Zuhal Demir, Türkler'in tercihini "Evet" yönünde kullanmasının endişe ve üzüntü verici olduğunu açıkladı. Zuhal Demir, "Belçikalı Türkler'in, Erdoğan'a destek vermesi bir sorundur. Bu sorunu hafife almamak lazım. Erdoğan ve Türk toplumuna olan bakış açımda bir değişiklik yok. Ben dün olduğu gibi bugün de çifte vatandaşlığa karşıyım. Belçika'da siyaset yapan Türk kökenli vekillerin Ermeni soykırımı kabul etmemelerini de açıkça eleştiriyorum..." dedi.

Zuhal Demir

BÖHMERMANN'A SUÇ DUYURUSU
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Alman ZDF kanalında hakaret içerikli mizah programı hazırlayan Jan Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 15 sayfalık suç duyurusu dilekçesi sundu. Dilekçede, Almanya'da açılan soruşturma sonucunda verilen takipsizlik kararı yer aldı. Ayrıca dilekçede, "İnsan onuru, hukukun koruması gereken en önemli değerdir. Bir başka ülkenin vatandaşı veya devlet başkanının onuruna karşı saldırı teşkil eden fiiller hakkında etkili soruşturma yapılması ve cezalandırılması da bir zorunluluktur" denildi.



HAYIR'A VİZE
Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı için Malta'ya gitti. Gündemi yine Türkiye'ydi. Gabriel, Türkiye ile AB müzakerelerinin durdurulmasını isteyen Avusturya ve Lüksemburglu meslektaşlarına tepki gösterdi! Türkiye'yi Rusya'nın yanına itmek istemediklerini söyledi. Ancak Gabriel bunu söylerken aslında "Hayır" cephesini önemsedi. Gabriel, "Kısmi vize muafiyetini düşünebiliriz. Ama sadece Türkiye'deki referandumda 'Hayır' oyu kullanan kesim için... Ben onları hayal kırıklığına uğratmamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

PAKET ALARMI
Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda dün şüpheli paket alarmı yaşandı. Taksim'deki İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, kargo bölümünde şüpheli buldukları bir paketin incelenmesi için polise ihbar yaptı. Başkonsolosluğa giden bomba imha uzmanları, şüpheli paketi fünyeyle patlattı. Patlatılan paketten bilgisayar parçaları çıktı.