Nokta atışı

FETÖ’cü 9 bin 103 kripto polis görevden alındı. Böylece Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi başta olmak üzere en kritik 8 noktada temizlik yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2017 Güncelleme 28 Nisan 2017, 02:13
Nokta atışı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün Emniyet'teki "sivil mahrem imamı" yapılanmasına yönelik soruşturma derinleştirildi. Önceki gün örgütle bağlantısı tespit edilen 9 bin 103 polis görevden el çektirildi. Edinilen bilgilere göre, kripto militanları deşifre olan FETÖ, organizasyon yapısında değişikliğe gitti. Faaliyetlerini, "kripto imamlar" üzerinden yürütmek istedi. FETÖ'nün, sivil bir örgüt mensubunu 'emniyet imamı' olarak görevlendirdiği belirlendi. Yakalanan örgüt imamının üzerinden çıkan mikro-çip, emniyetin köstebeklerini ele verdi.

KRİTİK GÖREVLERE SIZMIŞLAR
Önceki akşam FETÖ'cü 9 bin 103 polisin açığa alındığı bildirildi. Görevden alınan polislerin bir kısmının kritik görevlere sızdığı belirlendi. Emniyet'teki temizlik, 8 kritik noktadaki kripto FETÖ'cüleri de deşifre etti. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi'nde 2'si emniyet müdürü olmak üzere 19 emniyetçinin açığa alındığı öğrenildi. TBMM Koruma Daire Başkanlığı'nda ise 2'si rütbeli toplamda 36 polisin görevden atıldığı kaydedildi. Görevden alınan ve kritik görevlerde bulduğu belirlenen bazı kripto FETÖ'cülerin görev yaptığı diğer birimler de şöyleydi: Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı, Tanık Koruma Daire Başkanlığı, İstihbarat Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığı.

Erkam ÇOBAN