Nefesimiz kesildi!

Albatros Parkı satıldı, gerçekler vicdanları sızlattı. Muhtar Alkış Soydan, “10 yıldır zemin hazırlıyorlar. Önce ağaçları kuruttular sonra dozerle daldılar. 500’den fazla ağaç yok oldu. Karşı gelince de bizi gazla dağıttılar” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2017 Güncelleme 28 Nisan 2017, 01:42
Nefesimiz kesildi!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükçekmece'deki Albatros Parkı'nın satılmasına tepkiler büyüyor. Turizm alanı olarak geçen ve CHP'li Büyükçekmece Belediyesi mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı, 11 Nisan 2017'de sesiz sedasız yapılan ihaleyle, Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.- SKY Investment Group Gayri Menkul Ticaret A.Ş. ortak girişimine 160 milyon TL'ye satılmıştı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Demir Grup'un sahibi Hamit Demir'in 'gizli ortak' oldukları öne sürüldü. Parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi'nin muhtarı Alkış Soydan ise acı gerçekleri şu sözlerle dile getirdi: "10 yıldır bu parkı satabilmek için zemin yapıyorlar. Resmen minareyi çalmak için kılıf hazırladılar. Bu sürede de 500'ün üzerinde ağaç yok edildi. Kimi dozerlerle kimi de kurutularak. Ben 25 senedir bu mahallenin muhtarıyım. Bu alanda önceleri düğünler eğlenceler yapılırdı. Mesire alanıydı. Halkındı. Başkan gitti 160 milyona sattı. Nefesimizi kestiler. Tabi biz buna ilçe halkı olarak karşı çıktık eylem yaptık. Seçim zamanı da CHP'liler gelip söz verdi. Bizim dönemimizde cop, gaz bunlar olmayacak diye. Seçimden sonra CHP belediyesi şafak vakti gelip bizi biber gazıyla dağıttı."


Büyükçekmece sahilinde yer alan ve çevrecilerin satılmaması için direndiği Albatros Parkı diye bilinen 30 dönümlük arazi 11 Nisan'da yapılan ihale ile satıldı.

'KILIÇDAROĞLU BAŞINDAN SAVDI '
Parkın satılmaması için Ankara'ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına gittiğini söyleyen Soydan, "Kılıçdaroğlu'na yaptığımız eylemleri, parkın fotoğraflarını gösterdim. Ben oralara bakacağım' dedi. Kendisini davet ettim. Ama teşrif etmedi" diyerek tepkisini dile getirdi. Büyükçekmece Belediyesi AK Parti Meclis üyeleri Albatros Parkı'nın satılmaması için ret kararı verdi. Ancak mecliste çoğunlukta olan CHP'liler parkın satışını kabul etti. AK Parti Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklamada, "Gezi olaylarında 'ağaç' diyerek nasıl tepki gösterildiğini biliyoruz. Belediye de buradan sivil toplum örgütlerini, işçilerini götürdü. Sonra geldi buradaki yeşil alanı sattı. Belediye parayı değil kamu yararını gözetmelidir" ifadelerine yer verildi.


Muhtar Alkış Soydan sesini duyurmak için Ankara'ya bile gittiğini söyledi.

SOSYAL MEDYA YORUMLARI

Büyükçekmece sahili bitti. Elimizde kalan tek yeşil de gitti...
Hasan Akgün bir daha seçilemeyeceğini bildiğinden, kesesini dolduruyor.
Bina görmekten bıktık. Ağaçlarımıza dokunmayın!
Ağacı bahane ederek devlete millete zarar verenler neredesiniz?
Zenginin parası, yeşilimizi soldurdu!
40 yıllık Büyükçekmeceliyim, 15 yıl öncesine kadar burası bol ağaçlı bir yerdi. Zamanla ağaçlar budandı sonra hepsi söküldü...
Peşini bırakmayalım bu işin!
O paralar burnunuzdan fitil fitil gelsin...

Furkan KARA